Hlavní obsah

Krejčí před finále Stanley Cupu: Střílí mi to parádně! Snad to vydrží…

BOSTON/PRAHA

Dvanáct výher už mají v kapse, jenže potřebují ještě čtyři, aby nad hlavu pozvedli Stanley Cup. Hokejisté Bostonu se chystají na start finálové série ve Vancouveru a jejich nejlepší střelec v play-off David Krejčí věří, že svůj desetigólový účet ještě rozšíří.

Foto: Chris O´Meara, ČTK/AP

David Krejčí z Bostonu se raduje z branky.

Článek

Jste už hodně blízko, ale závěr bývá zpravidla nejtěžší. Máte klidné spaní? Pomohlo nám, že jsme v sobotu měli všichni volno. Byli jsme s rodinami, s kamarády. Cesta do Vancouveru je vždycky trochu unavující, ale není to nic, co by nám mělo vadit.

Jaká je v Bostonu atmosféra? Můžete vyjít na ulici bez toho, aby vás každou chvíli někdo zastavoval a přál štěstí? Trošku je to ovlivněné tím, že tu máme 30 stupňů vedra. Stejně ale spousta lidí nosí hokejové dresy Bruins. Vidět to nadšení je hodně příjemné.

Čím se během play-off odreagujete? Chodíme pohromadě na jídlo, ale to sluníčko člověku hrozně bere sílu, takže žádné vyvalování někde na zahrádce. Spíš si doma pustím nějaký film.

Měsíc a půl se neholíte. Vousy vám nevadí? Je pravda, že tak dlouhé jsem je nikdy neměl, ale zvykl jsem si rychle.

Útočník Bostonu David Krejčí před brankářem Tampy Bay Dwayne Rolosonem.foto: Reuters/Mike Carlson

Kdybyste v sedmém zápase s Tampou Bay nenahrál Hortonovi před prázdnou branku, už jste mohl být na dovolené. Nebáli jste se, když se víc než 50 minut hrálo bez gólů? Na nějakou paniku nebyl čas, šli jsme pořád za vítězstvím.

Také bez jediného vyloučení. Párkrát jsem to už zažil, ale ne v zápase číslo sedm. Sudí nás nechali být a ukázalo se, že ve hře 5 na 5 jsme o něco lepší než Tampa.

A ta klíčová akce, byla nacvičená? Byla. Člověku to v zápase mockrát nevyjde, ale štěstí je, že jednou ano a je z toho takový gól.

Kdy vám v té sérii bylo nejhůř? Když jste ztratili zápas, v němž jste vedli 3:0? My všechny ty porážky hned házeli za hlavu. Člověka mrzí, když dá hattrick a nevyhraje se, ale nakonec jsme odvedli dobrou práci.

Čím to je, že je z vás nejlepší střelec play off? Za celou základní část jste dal 13 gólů, teď během osmnácti zápasů 10! Já se za střelce nepovažuju, spíš jsem nahrávač. Obránci to vědí a vždycky čekají nějaký pas. Takže je trošku víc místa a padá to tam parádně. A doufám, že ve finále to nepřestane.

V sezóně jste s Vancouverem hráli jen jednou. Dá se z vaší výhry 3:1 něco vyvodit? Myslím, že ne. Tohle bude úplně něco jiného. Atmosféra mnohem emotivnější, diváci budou řvát jak o život.

Z koho máte největší obavy? V play táhnou Canucks bratři Sedinové a Kesler… Tihle tři je dostali do finále. Když si pohlídáme jejich první dvě lajny, tak je šance, že náš třetí útok jim tam něco nastřílí.

Vancouver má úspěšnost přesilovek 30 procent, vy ani ne deset. Z téhle statistiky nemáte obavy? Ale to nehráli proti nám! Třeba si ta čísla zlepšíme právě ve finále.

Reklama

Související témata: