Hlavní obsah

Hvězda NHL Iginla zavítal na vojenskou základnu v Afghánistánu

PRAHA

Rychlý přesun, který byl zakončen výstupem na letišti v Afghánistánu. Před pár hodinami takové chvíle prožil Jarome Iginla, hokejový kapitán Calgary Flames. Překvapivá návštěva, které vévodil kanadský předseda vlády Stephen Harper. To vše na základně pro kanadské vojáky v Kandaháru.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Jarome Iginla (vlevo) a kanadský premiér Stephen Harper v Afghanistánu

Článek

„Byla to čest a privilegium být požádán předsedou vlády, mohl jsem být součástí tohoto výletu a být s našimi vojáky,“ řekl pro rychlém výletu pro calgaryflames.com třiatřicetieltý Iginla.

Kanadský hokejista si na základně v tričku a šortkách zahrál patnáct minut hokejbal, prohlédl si základnu, předal dárky, ale vyzkoušel si také helmu s kamerou a nahlédl do míst, kam se civilisté jinak nedostanou. Nakonec se s vojáky nechal vyfotit a rozdával autogramy, a to dvě hodiny. Ani teplota 38 stupňů mu nevadila.

Jarome Iginla, hokejový kapitán Calgary Flames, na návštěvě v Afganistánufoto: tweetcommons.com

„Bylo to zajímavé, jsem rád, že jsem tady mohl strávit čas s našimi muži a ženami daleko od domova. Poznal jsem hodně kluků z Alberty. Je tam hodně hokejových fanoušků, bylo příjemné s nimi hovořit,“ dodal rodák z Alberty, který odehrál za Calgary čtrnáct sezón v NHL. V žádném jiném klubu nepůsobil. V poslední ročníku se stal hokejista, který má nigerijského otce, nejproduktivnějším hráčem týmu.

Reklama

Související témata: