Hlavní obsah

Pavelec se těší do Winnipegu: Konečně zažiju, že je hokej sportem číslo 1!

Jedenáct sezón vydržel klub Atlanta Thrashers na mapě NHL. Jenom jedinkrát si zahrál v play-off a poslední roky marně bojoval o větší přízeň fanoušků. Kanadský Winnipeg, odkud se zámořská soutěž odstěhovala před 15 lety, už ale na hokejisty čeká s otevřenou náručí. I na gólmana Ondřeje Pavelce.

Foto: Petr Horník, Právo

Ondřej Pavelec

Článek

Nejspíš budete muset vyrazit do města dokoupit nějaké zimní věci, ne?

(pousměje se) Vypadá to tak. S tím oblečením z Atlanty bych v Kanadě asi nevydržel.

Odkdy jste měl jistotu, že vás stěhování nemine?

Tiskovka všechny ty informace potvrdila, ale mluvilo se o tom celou sezónu. Pro mě to určitě nebylo žádné překvapení.

Změní vám to nějakým způsobem letní plány?

Ani ne. V půlce července vyrazím do Atlanty, abych si zařídil svoje věci. A pak se přesunu do Montrealu trénovat s dalšími českými kluky Havlátem, Frolíkem… Jako obvykle.

Prezident Thrashers Don Waddell končí ve funkci a do Kanady se stěhovat nebude. Mluvil jste se spoluhráči, jestli také nemají zaječí úmysly?

S klukama jsem se zatím nebavil, ale hokejista, který je pod smlouvou, prostě půjde hrát, a hotovo. Možná to někoho ovlivní při vyjednávání, ale přijdou jiní, kteří budou rádi za šanci.

Do Winnipegu se NHL vrací po 15 letech, minimálně na začátku sezóny budete fanoušky asi hodně hýčkáni.

Na to se moc těším, že si konečně zahraju před nabitou halou. Přece jen je to rozdíl, když je hokej ve městě sportem číslo 1, a ne číslo 4 jako v Atlantě. V Georgii jsem si zvykl, ale teď začíná další kapitola.

Prý byste měli být ještě rok součástí Jihovýchodní divize a k přeskupení mužstev se má sáhnout až od roku 2012. Dovedete si to představit?

Právě že moc ne. Abychom teď každou chvíli létali z Kanady na Floridu, to mi nepřipadá zrovna moc promyšlené.

A jak se vlastně nový klub bude jmenovat? Máte zákulisní informace?

Určitě ne Thrashers. Co vím, tak se jedná o dvou názvech. Buď klasika Winnipeg Jets, nebo Manitoba Moose. Jiné varianty asi nejsou.

Reklama

Související témata: