Hlavní obsah

Hokejový Winnipeg zažívá permanentkovou horečku a tisíce dolarů mizí z účtů

PRAHA

Pamatuje si historický okamžik. A bylo mu hrozně. Před patnácti lety seděl David Kehler na posledním utkání Winnipeg Jets v NHL. „Ani nemohu říct, co pro mě ten tým znamenal. Jako by mi zemřel blízký člen rodiny, byl jsem naprosto zničený,“ přiznal pro TSN dvaačtyřicetiletý fanoušek. Jeho trápení končí. NHL je zpátky v tomto kanadském městě. A předprodej permanentek berou lidé útokem.

Foto: David Lipnowski, ČTK/AP

Winnipeg je zpátky v NHL a fanoušci slaví.

Článek

To vše po oznámení, že se v Atlantě NHL už hrát nebude, tato světová show se stěhuje do Winnipegu. Kanadská provincie opět prožívá hokejovou horečku, Manitoba se dočká už na podzim.

„Léto je zde krátký, už se ale nemůžu dočkat,“ pověděl Kehler. Ačkoli ještě nikdo neví, jak se bude nový tým jmenovat. Ale už ve středu podepsalo petici sedm tisíc lidí, aby zůstal stejný název - Winnipeg Jets.

To hlavní jsou ale permanentky. Přednost dostanou majitelé Manitoba Moose z AHL, která hrála na stadiónu s kapacitou pro patnáct tisíc fanoušků. To bude nyní hala pro NHL, nejmenší stánek v neslavnější hokejové lize světa. Nápor je a bude obrovský, nehledě na cenu. Lístek na zápas bude stát od 39 - 129 dolarů (665 až 2200 korun). Žádný problém.

Fanoušci Winnipegu po oznámení, že bude jejich klub opět v NHL, začali hrát hokej už při oslavách.foto: Reuters/Fred Greenslade

Balíček na sezónu startuje na ceně 1755 a končí na 5805 dolarech. (30 300 až 99 000 korun). Takto vychází vstupenka v průměru na 82 dolarů na zápas. Problém pro nadšence? Ne. Rodina se po letech vrací domů. Kehler je z ceny potěšen, počítal s vyšší sumou.

„Pokud nechcete koupit lístek, dejte mi prosím vědět,“ napsal jeden horlivý fanoušek, který má přitom stadión dvě a půl hodiny jízdy autem. Jen pro srovnání jde například o cestu z Prahy do Olomouce, která měří 280 kilometrů. Tento příznivec není zdaleka sám, který touží po tomto dárku.

„Kontaktuje mě, pokud máte permanentku na Manitoba Moose a nechce chodit na NHL. Rozhodně koupím permanentku pro sebe. Já a moji tři přátelé navštívíme všech jedenačtyřicet zápasů. Díky!!!!!. GO GO JETS !!!!“.

Reklama