Hlavní obsah

Crosby může po otřesu mozku trénovat. Ale zatím jen na suchu a pod kontrolou

Obdivovaný dostal svolení, hokejista Pittsburghu Sidney Crosby může trénovat. Taková je současná situace po otřesu mozku. Nešťastná událost se stala 5. ledna v utkání s Tampou Bay. Náraz na mantinel od Victora Hedmana a začal se psát příběh o návratu, který ještě nenastal. Všichni tak nyní hledí k nadcházející sezóně.

Foto: ČTK/AP

Sidney Crosby s trenérem Pittsburghu Danem Bylsmou. Od 5. ledna se na střídačce nepotkali.

Článek

Kanadská hokejová hvězda navštívila specialistu Michaela Collinse, který je celosvětově uznávaným odborníkem na otřesy mozku ve sportu. A ten vyřkl následující. Crosby může trénovat na suchu, na led bude moci kapitán Pittsburghu vstoupit na konci července nebo začátkem srpna.

„Všechno bude organizovat Dr. Collins. Podle Sidneyho stavu se ukáže, kdy se v létě objeví na ledě,“ řekl generální manažer Tučňáků Ray Shero.

Třiadvacetiletý hráč bude nyní pod dohledem specialisty a osobního trenéra. Nebližší dvou až třítýdenní trénink bude probíhat v jeho rodném městě Cole Harbour.

„Začal jsem tvrději trénovat, ale znovu tu byly příznaky typické po otřesu mozku. Zase jsem se musel vrátit zpět,“ řekl v březnu smutný Crosby.

V polovině základní části měl jeden z nejsledovanějších hokejistů na světě na svém kontě v kanadském bodování 66 bodů. Suverénně vládl, měl namířeno na hranici 120 bodů po základní části, ale zranění vše změnilo.

Reklama