Hlavní obsah

VIDEO: Superfans v NHL útočí. Na Boston se chystají i zelení mužíci z Vancouveru

PRAHA

Pozor i na trestné lavici. Nevíte, co se za plexisklem zjeví. Hokejisté Bostonu v boji o Stanley Cup dvakrát padli ve Vancouveru. V úterý ve dvě ráno se rozehraje třetí partie, tentokrát v Americe. A do Bostonu přijedou s hosty i dva speciální fanoušci. Populární mužíci v zeleném dokonce před cestou uspořádali setkání s médii. Co předvedou? Kanada šílí po hokeji, tihle dva šílí po týmu z Vancouveru a při zápasech dovádí.

Foto: Mike Blake , Reuters

Zelení fanoušci v akci při prvním finále mezi Vancouverem a Bostonem.

Článek

Pravá jména těchto dvou dospěláků jsou tajemstvím, vystupují pod přezdívkami Sully a Force. Pokaždé jsou navlečeni do zelených oblečků od hlavy až k patě. Zpestřují časy protihráčů Vancouveru na trestné lavici, tím dotváří atmosféru v domácí Rogers Areně. Stali se už natolik populární, že mají své napodobitele. Teď pro ně nastaly žně. Finále NHL, boj o nejslavnější trofej, dva poslední se bijí o Stanley Cup.

„Ve Vancouveru a v Kanadě jde o velký příběh. My budeme pomáhat, aby byl v Bostonu ještě větší. Chystáme se zajistit prsteny na prsty Canucks, nebudeme spát, dokud se tak nestane,“ řekli dva zelení, kteří získali čtyři vstupenky od cestovní kanceláře a vyrazili na dva zápasy do Bostonu.

Klíč od Bostonu asi nedostanou 

Svoji cestu oznámili za přítomnosti televizních štábů, fotografů a nadšených fanoušků. Není divu. Při zápasech se s fanoušky fotí v hale i v ulicích Vancouveru, stali se vítanou atrakcí. Zelené mužíci se stali kultem, obohacují a dávají další koření do letošní bitvy o Stanley Cup.

Tancují, nosí si rekvizity, staví se na hlavu, dělají show, snaží se získat pozornost hráčů a okolí se baví. Ale NHL si na tuto dvojici došlápla, doporučila, aby jejich kreace trochu vychladly. Pomůže to? „Nemyslím si, že dostaneme klíč od města, ale jsme nadšení, že jedeme do Bostonu,“ pověděl Force.

Tajná zbraň hokejistů Vancouveru se dnes v noci opět představí v Bostonu. Ten dělí od Stanley Cupu čtyři výhry, zelené fanoušky a Vancouver dva. Utkání začíná ve dvě hodiny ráno středoevropského času.

Reklama

Související témata: