Hlavní obsah

VIDEO: Brankář Thomas bleskově vystartoval na Sedina. Ten se poroučel k ledu

PRAHA

Sem mi nelez! Gólman Bostonu Tim Thomas si nedělal velké vrásky s Henrikem Sedinem z Vancouveru, který se zjevil před jeho brankovištěm. Za stavu čtyři nula ve třetím finále NHL pro americký tým se hostující útočník pokoušel zpracovat puk, ale stalo se nečekané. Thomas opustil svoji klec a vyrazil do útoku. Rázné opření se do hrudníku a nejproduktivnější hráč play-off skončil v mžiku na zádech.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Šup na záda. Takto skončil Henrik Sedin z Vancouveru po bodyčeku brankáře Tima Thomase z Bostonu.

Článek

Zkušený gólman využil nabídnuté šance. Narušitel zpracovával puk ze vzduchu a nevěnoval plně pozornost situaci okolo. Po bleskurychlém výpadu se někteří fanoušci opřeli do plexiskla a dávali na vědomí, že tento okamžik se líbil. Přitom si Thomas dělal jen pořádek.

„To se stává, měl jsem setinu sekundy na rozhodnutí, takhle jsem potom hrál. Podobné situace se stávají především na trénincích. Chtěl jsem puk udržet co nejdále od branky,“ vysvětlil svůj povedený bodyček sedmatřicetiletý gólman.

„Je to jeho styl, rád si drží svoji pozici, je to bojovník,“ řekl k momentce utkání německý spoluhráč Dennis Seidenberg.

Boston nakonec deklasoval Vancouver 8:1 a snížil bitvu o Stanley Cup na 1:2 na zápasy. „Potřebovali jsme vyhrát toto utkání, jinak by to bylo špatné. Jdeme ale krůček po krůčku, stále ještě prohráváme. Pokud vyhrajeme i příští zápas, tak mohu říci, jsme zpátky,“ dodal gólman Bostonu.

Reklama

Související témata: