Hlavní obsah

Chára je v nominaci na Messierovu cenu pro nejlepšího lídra

Slovenský obránce Zdeno Chára byl v NHL nominován na cenu Marka Messiera, která je udělována hokejistovi s nejlepšími vůdcovskými schopnostmi. Vedle kapitána Bostonu, který v těchto dnech hraje finále Stanleyova poháru, mohou cenu získat Shane Doan z Phoenixu a Nicklas Lidström z Detroitu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hokejista Boston Bruins Zdeno Chára.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Chára, který v Bostonu nosí kapitánské "céčko" od roku 2006, se do nominace vytvořené představiteli jednotlivých týmů, vedení ligy a fanoušky, dostal již před dvěma lety. Tehdy ji však obdržel Jarome Iginla z Calgary.

"Zdeno je opravdovým lídrem Bostonu na ledě i mimo něj a já osobně jsem jeho velkým fanouškem od té doby, co do NHL vkročil v barvách New Yorku Islanders. Myslím, že v lize není hráč, který by se postupem času dokázal tak zlepšit jako právě on. Nelze opomenout ani jeho charitativní činnost," řekl Messier při zveřejnění nominace před třetím dílem finálové série.

Právě legendární útočník bude vybírat vítěze a připustil, že ho nečeká jednoduché rozhodování. "Je skvělé, kolik všichni tři vrací hře, která je proslavila," uvedl Messier. Jím zvolený vítěz převezme nejmladší cenu v NHL 22. června na slavnostním večeru v Las Vegas. Dosud ji získali Chris Chelios, Mats Sundin, Iginla a naposledy Sidney Crosby.

Reklama

Související témata: