Hlavní obsah

Horton už se ve finále Stanley Cupu neobjeví, má otřes mozku

BOSTON

Bostonský útočník Nathan Horton má po sezoně a ve finálových bojích o Stanleyův pohár proti Vancouveru už se neobjeví. Jeden z ofenzivních lídrů Bruins utrpěl silný otřes mozku poté, co ho zkraje třetího finálového utkání nešetrně zasáhl Aaron Rome ramenem do hlavy. Obránce Vancouveru do zbývajících bojů o titul také nezasáhne, protože dostal disciplinární trest na čtyři utkání.

Foto: Brian Snyder, Právo

Bostonský Nathan Horton leží na ledě po zásahu Aarona Romeho z Vancouveru.

Článek

Horton na začátku šesté minuty pondělního duelu zakládal ve středním pásmu útok přihrávkou do strany na spoluhráče z první útočné formace Milana Lucice, ale nesledoval dění před sebou a neměl šanci zareagovat na atak, za který Rome obdržel trest na pět minut a do konce utkání. Kanadský útočník zůstal dlouho bezvládně ležet na ledě a až po několika minutách ho za pomoci nosítek opustil. Pak byl převezen do nemocnice.

Šestadvacetiletý autor jediného a zároveň rozhodujícího gólu sedmého zápasu finále Východní konference proti Tampě Bay už se do hry nevrátil a kvůli otřesu mozku nedostane příležitost rozšířit svoji bilanci 17 bodů (8+9) v 21 duelech letošních vyřazovacích bojů. V základní části nasbíral v 80 zápasech 53 bodů za 26 přesných tref a 27 nahrávek.

Rome se po dnešním zasedání disciplinární komise NHL dozvěděl, že má trest na čtyři utkání a ve finálové série už také nenastoupí. Komise dala již několikrát za poslední období jasně najevo, že bude podobné zákroky na hlavu, při nichž nemá zasažený hráč možnost reagovat, tvrdě trestat. Pokud by se o majitelích Stanley Cupu rozhodlo dříve než v sedmém zápase, Rome by si zbytek trestu odpykal na začátku příští sezony.

"Byl to zákrok do oblasti hlavy, hráč sledoval svoji přihrávku a ten zákrok přišel trochu později. Nemyslím si však, že právě tohle je ten typ zákroků, které se snaží vedení soutěže ze hry vymýtit," uvedl na tiskové konferenci po zápase trenér Canucks Alain Vigneault.

Reklama

Související témata: