Hlavní obsah

Philadelphia získala od Phoenixu práva na gólmana Bryzgalova

FILADELFIE

Philadelphia získala od Phoenixu práva na ruského hokejového brankáře Ilju Bryzgalova, který se může stát 1. července nechráněným volným hráčem. Flyers tak mají do konce měsíce výhradní právo na uzavření kontraktu s gólmanem, jemuž končí tříletá smlouva na 12,75 miliónu dolarů.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Brankář Ilja Bryzgalov v dresu Phoenixu.

Článek

Coytotes získali výměnou útočníka Matta Clacksona, který působil na farmě v Adirondacku v AHL, právo volby ve třetím kole draftu v příštím roce a další nespecifikovaný výběr.

Brzy jednatřicetiletý Bryzgalov odchytal v uplynulé sezóně v základní části NHL 68 zápasů s průměrem 2,48 inkasované branky a úspěšností zákroků 92,1 procenta. Ve čtyřech duelech play-off měl průměr 4,36 gólu na utkání a úspěšnost 87,9 procenta.

Philadelphia už stejným způsobem získala před čtyřmi roky obránce Kimma Timonena a útočníka Scotta Hartnella z Nashvillu a podepsala s nimi dlouhodobé kontrakty. Loni ai zajistila práva na Jevgenije Nabokova ze San Jose, ale ten se rozhodl pro lukrativnější nabídku z KHL od Petrohradu. Generální manažer Flyers Paul Holmgren doufá, že Bryzgalova Philadelphia na svou nabídku zláká.

Také o Bryzgalova se údajně zajímá Petrohrad. Český trenér Miloš Říha v minulých týdnech naznačil, že by mistr světa z roku 2009 a účastník tří olympijských her mohl do klubu SKA přijít a stát se konkurencí Jakuba Štepánka.

Vítěz Stanleyova poháru z roku 2007 s Anaheimem má na kontě v NHL celkem 326 utkání s průměrem 2,53 gólu a úspěšností 91,6 procenta. Dalších 27 startů si připsal v play-off.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články