Hlavní obsah

Boston vyhrál a dočkal se překvapení v šatně, když za kliku vzal...

PRAHA

Neomezené emoce, to je Stanley Cup. A to jsou také příběhy hokejistů. Jeden si v těchto dnech píše i Nahtan Horton z Bostonu. Třetí finále s Vancouverem doma nedohrál. Fanoušci ve vyprodané TD Garden jen bezmocně sledovali, jak je nakládán na nosítka a převážen s otřesem mozku po ataku Aarona Romeho. Čtvrtý duel Medvědi vyhráli i bez něj a on se jako dárek ukázal po utkání v šatně. Nečekán, ale vítán.

Foto: Brian Snyder, Právo

Bostonský Nathan Horton leží na ledě po zásahu Aarona Romeho z Vancouveru.

Článek

„Bylo to úžasné, je to dobrý týmový chlap. Všechno dělá pro nás, a to po celý rok. Všichni ho v týmu milujeme a děláme vše, aby se cítil lépe,“ přiznal pro nhl.com třiatřicetiletý spoluhráč Shawn Thorton. „Kluci byli docela nadšení, nevěděl jsem, že je tady, je to příjemné překvapení,“ dodal.

Nikdo nečekal, že uvidí třetího nejproduktivnějšího muže play-off jen osmačtyřicet hodin poté, co byl odvezen do nemocnice, kde musel strávit noc. Po vyrovnání série na 2:2 vstoupil do šatny, když hráči slavili výhru a prožívali euforii. Když Horton vzal za kliku a objevil se ve dveřích, nestačili se divit.

„Bylo to dost emocionální. On je součástí týmu, stačí ho vidět a víme, že je zdravý a v pohodě, to je pro nás velmi důležité,“ pověděl centr Rich Peverley.

Hokejista Bostonu Nathan Hortonfoto: Reuters/Adam Hunger

„Budeme bojovat za něco, chceme vyhrát pro něho,“ znělo z kabiny Medvědů poté, co přišli o spolubojovníka. A tak se i děje. Poslední dva duely vyhráli, navíc při skvostném skóre 12:1.

„Usmíval se a vypadal dobře. Všichni jásali, bylo hezké, že ho vidí. Je to pěkný, přijít a pozdravit kluky," řekl německý obránce Dennis Seidenberg po zhlédnutí jednoho z party, která sní o Stanley Cupu. Po dvou těsných porážkách přišly dvě výhry. Další souboj je na programu z pátka na sobotu ve dvě hodiny ráno. Nyní opět ve Vancouveru.

A Horton? Po výhře a nádherném přivítání odešel zpátky na rehabilitaci. Medvědi zatím pakovali bágly do Kanady, kde odehrají další zápas. Kdo zvítězí, bude jeden krok od splnění snu.

Reklama

Související témata: