Hlavní obsah

Krejčí má nové křídlo a šéfuje statistikám play-off

BOSTON

Gólmanovi Vancouveru nasázeli během dvou domácích zápasů dvanáct gólů a ke Stanley Cupu mají hokejisté Bostonu znovu stejně blízko jako jejich soupeř. Po středeční výhře 4:0 vede David Krejčí díky dvěma asistencím kanadské bodování play-off NHL.

Foto: ČTK/AP

Centr Bostonu Bruins David Krejčí se raduje z gólu do sítě Vancouveru ve třetím zápasu finále Stanleyova poháru.

Článek

Je nejlepším střelcem vyřazovacích bojů a k tomu má šanci stát se i jejich nejproduktivnějším hráčem. To nedokázal ani Jaromír Jágr… Pětadvacetiletý centr Medvědů po dvou gólových přihrávkách přeskočil o bodík dosavadního lídra v dresu Canucks Henrika Sedina, když nasbíral 22 bodů za 11 gólů a stejný počet asistencí.

V pondělí rozleptali obranu Vancouveru osmi kousky a ve středu k nim přidali další čtyři. Kanadský tým byl bez šance, zvláště když gólman Bruins Tim Thomas pochytal všech 38 střel. „Hlavní úkol bylo trefit se jako první,“ popisoval Krejčí, na něhož ve 12. minutě vystartoval obránce Edler, jenže český útočník ještě stačil vyslat do gólového brejku Riche Peverleyho.

Centr Bostonu David Krejčí manévruje s pukem mezi obráncem Vancouveru Kevinem Bieksou a brankářem Robertem Luongem. Český reprezentant sice tentokrát gól nedal, ale dvěma asistencemi pomohl k jasné výhře Bostonu.foto: ČTK/AP

Ten nastoupil na křídle prvního útoku místo Nathana Hortona, který v předchozím duelu utrpěl otřes mozku. „Bylo hezké vidět zase Hortyho v šatně, jak se usmívá a vypadá v pohodě. Rich ho ale zastoupil perfektně. Je to rychlý hráč a toho jsme dokázali využít,“ tvrdil Krejčí.

Hvězdou večera byl však vyhlášen gólman Thomas, jenž se v závěru po několika vzájemných seknutích pustil i do bitky s Burrowsem. „Pořád mě otravoval, a protože se blížil konec zápasu, tak jsem se rozhodl mu náležitě vysvětlit, jak se má chovat,“ komentoval Thomas divokou potyčku.

Kouč Canucks Alain Vigneault má před pátým zápasem finálové série zamotanou hlavu. Dosavadní gólman č. 1 Luongo přišel na ledě Bruins o iluze a už i kanadští fanoušci by byli rádi, aby ho na domácím ledě vystřídal náhradník Schneider. „Myslím, že Lou se oklepe a doma předvede, že je nejlepším gólmanem ligy,“ přál si Vigneault. Hraje se v noci na sobotu, od 2.00 h vysílá Nova Sport.

Reklama

Související témata: