Hlavní obsah

VIDEO: Medvědi byli zlí, hokejisté Vancouveru schytali tvrdé rány

BOSTON

Hokejisté Vancouveru Canucks mohli v pondělí slavit první Stanley Cup v historii klubu, ale místo toho to v Bostonu od domácích hráčů pořádně schytali. Nejen, že inkasovali pět branek a musí zabojovat ještě v sedmém rozhodujícím zápase, také se museli od začátku vypořádat s pořádně tvrdou hrou Bruins. Domácí "Medvědi" rozdávali rány na všechny strany.

Foto: ČTK/AP

Obránce Vancouveru Kevin Bieksa v sevření hráčů Bostonu

Článek

Kdo bude na ledě Bostonu pánem, naznačilo už úvodní střídání. Hostujícího Maysona Raymonda trefil v rohu Boychuk nešťastně právě v okamžiku, kdy byl shrbený u mantinelu. Pro Raymonda zápas skončil po devíti vteřinách, nakonec putoval na vyšetření do místní nemocnice.

Ještě v první třetině si pak na Sala rozehrávajícího puk vyšlápl v rohu Seidenberg a k erupci nadšení přivedla domácí fanoušky situace ze druhého dějství. Útočník Vancouveru Chris Higgins se rozjížděl s pukem po pravé straně, když jej nejprve srazil Seidenberg a poté ještě inkasoval ránu od dojíždějícího Marchanda.

Milan Lucic z Bostonu sráží obránce Vancouveru Chrise Tanevafoto: ČTK/AP

"Před zápasem jsme si řekli, že pokud bychom měli nyní padnout, tak jedině po tvrdém boji," prohlásil k tomu po zápase Brad Marchand.

"Ve Vancouveru to teď bude těžké, místní příznivci čekají na Stanley Cup už pěkně dlouho," uvědomuje si jeho spoluhráč Milan Lucic. "Jenže fanoušci Bostonu už čekají na pohár také nějaký pátek," připomněl s úsměvem poslední triumf z roku 1972 útočník, jenž ve třetí třetině efektně přišpendlil na mantinel hostujícího Taneva a rozjásal fanoušky Bruins.

V poslední minutě zápasu se ještě do menší rozmíšky pustili Marchand a Thornton za domácí stranu a Daniel Sedin s Lapierrem v dresu Vancouveru. Obešlo se to ovšem bez velkých vášní, ještě je před hráči přece rozhodující zápas.

"Tvrdě jsme tenhle večer dřeli. Teď tu máme to, o čem jsme snili už jako kluci při hraní na ulici - sedmý zápas finále Stanley Cupu," řekl za všechny brankář Bostonu Tim Thomas, který v šesti zápasech finále inkasoval jen osm branek.

Reklama

Související témata: