Hlavní obsah

Vancouver přišel na dlouhou dobu o zraněného útočníka Raymonda

VANCOUVER

Hokejisté Vancouveru se budou muset v klíčovém sedmém finálovém utkání o Stanleyův pohár proti Bostonu obejít bez útočníka Masona Raymonda. Pětadvacetiletý hráč má po nevinně vyhlížejícím souboji s obráncem Johnnym Boychukem zlomený obratel a rekonvalescence si podle odhadů vyžádá tři až čtyři měsíce.

Foto: ČTK/AP

Vancouver přišel o ´točníka Raymonda

Článek

Boychuk atakoval Raymonda hned během prvního střídání v úvodních vteřinách šestého zápasu na ledě Bostonu, když ho ohnutého dotlačil ke hrazení. Hokejista pak ležel několik minut na ledě, než se z něho za pomoci spoluhráčů zvedl a pomalu zamířil do kabiny, odkud byl na nosítkách převezen do nemocnice na podrobnější vyšetření.

Útočník, který v posledních zápasech nastupoval ve druhé ofenzivní formaci společně s Ryanem Keslerem a Chrisem Higginsem, bude chybět svému týmu nejen v rozhodujícím utkání sezony, ale dost možná i na startu té příští. Raymond si v základní části NHL připsal v 70 zápasech 39 bodů za 15 branek a 24 asistencí, v průběhu play off přidal ve 24 duelech dalších osm bodů (2+6).

Reklama

Související témata: