Hlavní obsah

Columbus by rád udržel v týmu obránce Hejdu, ten ale chce víc peněz

Vedení Columbusu se snaží dohodnout na nové smlouvě s českým obráncem Janem Hejdou. V opačném případě se český hokejista, který v sobotu oslaví 33. narozeniny, stane začátkem července volným hráčem.

Foto: Paul Beaty, ČTK/AP

Jan Hejda v dresu Columbusu (vlevo).

Článek

Hejda odehrál v klubu poslední čtyři sezóny a patřil k oporám. Již v závěru tohoto ročníku dal najevo, že by v Columbusu rád zůstal. "Když jste v jednom městě a jednom týmu čtyři roky, je to velká součást vaší kariéry. Nemám moc rád změny, takže můj pocit je takový, že bych tady rád zůstal," uvedl Hejda.

Zároveň se je ale vědom své ceny. V poslední sezóně pobíral plat ve výši dvou miliónů dolarů a nyní může doufat, že dostane po individuálně podařeném ročníku ještě víc. "Domnívá se, že si zaslouží zvýšení platu. Vždyť byl v uplynulém roce jedním ze šesti hráčů, kteří pokořili hranici 150 hitů a současně 150 zblokovaných střel," řekl Hejdův agent Ken Robinson.

Pražský rodák odehrál v uplynulé sezóně 77 zápasů a připsal si 20 bodů (5+15). Zároveň byl třetím herně nejvytíženějším hráčem týmu. V NHL má na kontě 341 utkání, v nichž zaznamenal 76 bodů za 12 přesných tref a 64 asistencí. "Jeho statistiky o něm hodně vypovídají, ale nehovoří navíc o jeho charakteru," dodal Robinson.

Generální manažer klubu Scott Howson uvedl, že obě strany již hovořily o "nějakých číslech", přesto není jisté, že se dohodnou do 1. července. Od té chvíle může Hejda vyjednávat s ostatními týmy NHL.

Reklama