Hlavní obsah

Za lístek na sedmé finále NHL platili zájemci až 150 tisíc korun

VANCOUVER

Až na závratných 8600 dolarů (téměř 150 tisíc korun) se vyšplhala částka, kterou byli zájemci ochotní zaplatit za lístek na rozhodující zápas o Stanleyův pohár mezi hokejisty Vancouveru a Bostonu. Zámořská média píší o této sumě jako o rekordní v souvislosti se sportovním utkáním.

Foto: Mike Blake, Reuters

Brankář Bostonu Tim Thomas padá do střely Burrowse z Vancouveru ve finále NHL

Článek

V průměru se platilo pět tisíc dolarů za lístek, což je více než na zápas o hokejové zlato na olympiádě ve Vancouveru 2010, kdy byl průměr o tisícovku nižší, ale také více než za vstupenku na poslední Super Bowl - celou zemí ostře sledované finále ligy amerického fotbalu NFL.

"Udivuje mě to, protože něco takového jsem ještě neviděl. Nejlevnější lístky jsme prodávali za 1900 dolarů, což však bylo do sektorů Rogers Areny, které jsou dále od hrací plochy. Naopak ty nejdražší stály okolo 8600 dolarů," přiblížil Ben Kessler, zástupce serveru seatgeek.com, který se v zámoří věnuje shánění a následné distribuci vstupenek na různá sportovní klání a koncerty.

"Z toho, co jsem viděl za poslední roky, jde bezpochyby o rekord ve finále Stanley Cupu. Lístky nesháněli jen rezidenti z Vancouveru, ale lidé z celé Kanady," dodal Kessler.

Reklama

Související témata: