Hlavní obsah

NHL se daří. Platový strop pro příští ročník přesáhne miliardu na klub

PRAHA

Do nové sezóny NHL vstoupí s vyšším platovým stropem. Pro ročník 2011/2012 se navýší na 64 miliónů dolarů, což je v přepočtu jedna miliarda a jedenaosmdesát miliónů korun podle současného kurzu. Proti minulému ročníku mohou kluby hráčům vyplatit o 4,6 miliónů dolarů více.

Foto: ČTK

NHL navyší platový strop na 64 miliónů dolarů pro příští ročník.

Článek

Tuto zprávu vydala zámořská média. Na draftu, který začíná za pár dní, by měla být částka oficiálně potvrzena. Vzhledem k navýšení je vidět, že nejúspěšnější hokejové lize světa se finančně daří, sedmý ročník částka stále vzrůstá.

Generální manažeři budou moci hráčům více poslat na jejich účty. A to výrazně od výluky v sezóně 2004/2005, kdy byla stanovena cifra 39 miliónů, od té doby se každý rokem navyšovala až na současnou hodnotu. To vše na základě kolektivní dohody.

Spodní hranicí pro nadcházející ročník NHL bude osmačtyřicet miliónů dolarů. V uplynulém ročníku, který ovládl Boston, byla hranice stropu stanovena na 59,6 miliónů.

Finanční spirála roste i v ruské Kontinentální lize. Tam se proti minulé sezóně zvedne platový strop o sto miliónů korun. Celkově půjde o částku 540 miliónů korun. V přepočtu na rubly jde o na navýšení ze 700 na 900 miliónů.

Reklama