Hlavní obsah

Krejčí v utajení přiletěl do Prahy. S americkou přítelkyní, Stanley Cup přiveze o prázdninách

PRAHA

Ti nejvytrvalejší hokejisté bostonských Medvědů triumf v letošním Stanleyově poháru stále ještě slaví. Nejproduktivnější hráč play-off kanadsko-americké NHL David Krejčí dale ale po necelém týdnu bujarému veselí vale a bez jakékoliv pompy přiletěl v úterý do České republiky. Zpoza oceánu si vzal americkou přítelkyni Naomi, nejslavnější hokejovou trofej planety by rád ukázal ve svém rodném Šternberku během července.

Foto: ČTK/AP

David Krejčí a jeho radost z gólu. Takových si letos užil dosytosti

Článek

"Sezóna byla dlouhá, tím kratší nás čeká léto. Oslavy jsme skončili v neděli, už to potřebovalo trošku přerušit. V posledních dnech jsem toho moc nenaspal, ale nějak to doženu. Teď chci mít pár týdnů klid," řekl Krejčí deníku Sport a radiu Hey na ruzyňském letišti.

Bouřlivé oslavy v Bostonu, kde do ulic vyrazilo s hráči více než milión fanoušků, si ale pětadvacetiletý útočník maximálně užil. "Těšil jsem se ze všeho. Už když jsme měli Stanley Cup první noc po vítězství, vzali ho ukázat fanouškům, když jsme jeli městem a navštívili s ním zaplněný baseballový stadión. Všechno bylo úžasný," uvedl Krejčí.

S přítelkyní Naoomi, která poprvé v životě přiletěla do Evropy, je nyní v Praze. Zřejmě už ve středu ale vyrazí do rodného Šternberku, kam by měl v létě přivézt i slavnou trofej. Termín ale ještě nezná. "Předběžně jsme se domlouvali se Zdenem Chárou a Tomášem Kaberlem, ale ještě jsme to nedořešili. Nejlepší by to bylo do konce července, v srpnu už bych chtěl letět zpátky do Bostonu," řekl Krejčí.

Jedna z hlavních českých hvězd v zámořské NHL by se ráda doma setkala i s Jaromírem Jágrem. Krejčí už v Bostonu novinářům řekl, že by byl rád, kdyby slavný kladenský odchovanec hrál v příští sezóně za Bruins.

"Kdyby si vybral Boston, byl bych určitě rád. Ale stačilo by mi i to, kdybych si proti němu mohl znovu zahrát. Nastupoval jsem proti němu jednu sezónu a rád bych to ještě někdy zažil. V tuto chvíli však nikdo neví, jak to dopadne," dodal Krejčí.

Reklama

Související témata: