Hlavní obsah

Faktor Pittsburgh a Jágrův odkaz opět vyplouvá napovrch. Zahraje si č. 68 s Crosbym?

Jaromír Jágr a další díl jeho příběhu - kde bude hrát? Podle Petra Svobody, který českého útočníka v Americe zastupuje, je reálná šance, že po třech letech opustí Rusko a Kontinentální ligu. „Je opravdu, ale opravdu šance, že Jágr bude hrát v NHL,“ napsal Pittsburgh Tribune-Review. A právě o tomto městě z Pensylvánie je řeč. Tým, kde hrají Sidney Crosby i Jevgenij Malkin.

Foto: ČTK/AP

Jaromír Jágr salutuje na oslavu gólu v dresu Pittsburghu. Vrátí se?

Článek

Svoboda má hovořit s generálním manažerem Tučňáků Rayem Sherem o možném podepsání jednoročního kontraktu.

S Pittsburghem se pojí velké okamžiky kariéry Jaromíra Jágra. Zde v NHL začínal, zde získal renomé, zde slavil dvakrát Stanley Cup. Poté už nikdy. Nyní by se mohl vrátit a opět slavit s nejslavnější trofejí? Možné to je. Toto mužstvo má ambice, v roce 2009 bylo v zámoří nejlepší.

Faktor Pittsburgh a odkaz 68 opět vyplouvá napovrch. Jak silně se teprve ukáže. Tento tým ale není jediný, který o Jágra v NHL stojí. A nesmíme také zapomenout na Rusko a Avangard Omsk, kde kladenský odchovanec poslední tři sezóny odehrál.

„Mluvili jsme spolu v pondělí, také jsme hovořili o Penguins," řekl Svoboda, který se s českým forvardem sešel v Česku. „Hrát opět v Pittsburghu je zcela zřejmé, ale neřekl bych, že to je hlavní důvod. Hlavním faktorem je mít šanci znovu vyhrát.“

Ano, šance na zisk trofeje nejcennější žene Jágra do NHL, proto by rád šel do klubu, kde má šanci. Ať už to je Pittsburgh, nebo Detroit. A s trenérem Mikem Babcockem už hovořil. A to dlouze."

Jaromír Jágr.foto: ČTK/Michal Krumphanzl

“Musím vědět, jaké jsou nabídky, poté se musím rozhodnout, jakým směrem bych se rád vydal. Všechna plus a minus, což je důležitý. Určitě bude také důležitý zájem klubu. A rovněž to, jaká je kvalita týmu a šance vyhrát Stanley Cup,“ řekl Jágr v sobotu v Karlových Varech na vyhlášení Zlaté hokejky.

"Mluvil jsem s Jaromírem o Pittsburghu. On miluje tento tým a toto město. Také jsem mluvil s Robertem Langem (bývalý hráč Tučňáků), ten mi řekl, že Mario Lemieux by rád s Jágrem mluvil,“ citoval Svobodu Pittsburgh Tribune-Review.

Lemieux - ten muž - bývalý spoluhráč, spolumajitel klubu a Jágrův idol z dětství.

Vrátí se Jágr do týmu, kde strávil prvních jedenáct sezón v NHL?

Reklama

Související témata: