Hlavní obsah

Rada guvernérů NHL potvrdila stěhování Atlanty do Winnipegu

WINNIPEG

Rada guvernérů NHL v úterý jednomyslně odsouhlasila přestěhování klubu Atlanta Thrashers do kanadského Winnipegu. Definitivně tak posvětila prodej klubu kanadské společnosti True North Sports and Entertainment, která za to podle neoficiálních informací zaplatila 170 miliónů dolarů (téměř 2,9 miliardy korun).

Foto: Tom Gannam, ČTK/AP

Brankář Atlanty Ondřej Pavelec se stěhování vyhnul, ostatní hráče to čeká.

Článek

Stěhování Atlanty po třinácti letech do Winnipegu je prvním v NHL od roku 1997, kdy Hartford přesídlil do Raleighu a přejmenoval se na Carolina Hurricanes. Kanadských klubů tak od nové sezóny bude v třicetičlenné soutěži sedm, do metropole provincie Manitoba se špičkový hokej vrátil po patnácti letech.

"Všichni jsme nadšení z návratu NHL do Winnipegu," prohlásil po úterním zasedání Rady guvernérů komisionář soutěže Gary Bettman. "Hokej v Kanadě nebyl ještě nikdy tak silný a populární. Dostáváme se zpátky do města, u nějž jsme si v roce 1996 přáli, aby nás neopustilo," dodal. Ve Winnipegu se slavná soutěž v minulosti hrála v letech 1979 až 1996, kdy se mužstvo Jets přestěhovalo do Phoenixu.

V Atlantě v uplynulé sezóně působili také brankář Ondřej Pavelec a útočník Radek Dvořák, jenže klubu narůstaly problémy s financemi i klesající návštěvností. S průměrem necelých 14.000 diváků na zápas byli Thrashers třetí nejhorší v NHL.

Nejskromnější působiště klubu

Winnipeg bude s populací 760 tisíc lidí nejskromnějším působištěm klubu NHL co do počtu obyvatel. Mužstvo bude hrát v hale MTS Centre pro 15 tisíc diváků. Nový majitel název klubu zatím neoznámil, jisté je, že Thrashers už to nebudou.

V nadcházející sezóně bude tým z Winnipegu figurovat místo Atlanty v Jihovýchodní divizi, později by se měl zařadit do Západní konference.

Reklama

Související témata: