Hlavní obsah

San Jose vyměnilo Setoguchiho do Minnesoty za Burnse

ST. PAUL

Hokejový útočník Devin Setoguchi se stal v transakci v rámci draftu NHL v St. Paulu novou posilou Minnesoty, která letošní volbu nováčků hostí. Wild získali čtyřiadvacetiletého Kanaďana ze San Jose spolu s devatenáctiletým útočníkem Charliem Coylem, působícím na univerzitě v Bostonu, a právem výběru v prvním kole letošního draftu za beka Brenta Burnse a volbu v druhém kole draftu v příštím roce.

Článek

Setoguchiho, který ve čtvrtek podepsal se San Jose novou tříletou smlouvu celkem na devět miliónů dolarů, obětoval generální manažer Sharks Doug Wilson, aby posílil obranu. Šestadvacetiletý Burns má ještě na příští sezonu kontrakt na čtyři milióny dolarů a pak se může stát nechráněným volným hráčem.

V uplynulé sezóně si Setoguchi, jehož draftovali Sharks v roce 2005 jako osmého v pořadí, připsal v 72 zápasech 41 bodů za 22 branek a 19 asistencí. V 18 duelech play off zaznamenal sedm tref a tři asistence. Celkem má na kontě v NHL z 267 utkání 159 bodů za 84 gólů a 75 přihrávek, v 48 kláních o Stanleyův pohár skóroval čtrnáctkrát a u deseti branek asistoval.

Burns také mění dres v NHL poprvé. Minnesota si jej vybrala v roce 2003 v prvním kole draftu jako 20. v pořadí. V minulé sezóně v 80 duelech zaznamenal 46 bodů za 17 branek a 29 asistencí. V NHL nasbíral dohromady v 453 duelech 183 bodů za 55 přesných zásahů a 128 nahrávek, v 11 duelech play off přidal tři asistence.

Reklama

Související témata: