Hlavní obsah

Bieksa prodloužil smlouvu s Vancouverem o pět let za 23 miliónů dolarů

VANCOUVER

Hokejový útočník Kevin Bieksa bude nadále hájit barvy Vancouveru. Třicetiletý Kanaďan, který v dresu Canucks působí celou svou kariéru v NHL, podepsal s klubem nový pětiletý kontrakt na 23 miliónů dolarů. Oproti dosavadní tříleté smlouvě si opora letošního finalisty Stanleyova poháru finančně polepší v průměru o 900 tisíc ročně.

Foto: ČTK/AP

Obránce Vancouveru Kevin Bieksa v sevření hráčů Bostonu při letošním finále.

Článek

Bieksa byl ještě loni v létě kandidátem na výměnu, ale vypracoval se v klíčového hráče Vancouveru. V 66 zápasech základní části si připsal 16 bodů za šest branek a deset asistencí, v 25 duelech play off přidal pět tref a stejný počet přihrávek.

V NHL debutoval až v prosinci 2005 krátce před svými pětadvacátými narozeninami, v soutěži má na kontě 347 utkání a 147 bodů za 34 gólů a 113 asistencí. V 56 zápasech play off skóroval osmkrát a na 15 branek přihrál.

Bieksa se tak na trhu volných hráčů, který začne 1. července, neobjeví. Další dva vancouverští zadáci Christian Ehrhoff a Sami Salo se však mohou nechráněnými volnými hráči stát, pokud se s Canucks nedohodnou na nových smlouvách.

Reklama

Související témata: