Hlavní obsah

NHL: Tlustý z Caroliny se stane v pátek volným hráčem

RALEIGH

Český hokejista Jiří Tlustý nedostal od Caroliny takzvanou kvalifikační nabídku na prodloužení smlouvy a stane se v pátek 1. července v NHL nechráněným volným hráčem. Generální manažer Hurricanes Jim Rutherford ale upozornil, že to neznamená, že by klub o třiadvacetiletého útočníka nadále nestál.

Foto: Mike Cassese, Reuters

Jiří Tlustý (zcela vlevo) se spoluhráči z Caroliny.

Článek

Stejně tak nedala Carolina kvalifikační nabídku forvardovi Troyovi Bodiemu. Podle Rutherforda by ale oba mohli uzavřít nové kontrakty jako volní hráči, stejně jako to klub udělal loni s obráncem Brettem Carsonem. Hurricanes se totiž chtějí vyhnout případné arbitráži, pokud by se na ni hráči obrátili.

"Když se vyhneme arbitráži, zabráníme tomu, aby o smlouvě rozhodoval někdo jiný. Je to risk a můžeme je ztratit, ale stále o ně máme zájem," prohlásil Rutherford, podle něhož by mohl Tlustý získal jednocestnou smlouvu, která by mu i případě pobytu na farmě v Charlotte v nižší AHL zaručovala stejný příjem jako v NHL.

Takový roční kontrakt na 500 tisíc dolarů měl Tlustý i v uplynulé sezóně, v které si v NHL připsal v 57 zápasech 12 bodů za šest branek a stejný počet asistencí. Na farmě odehrál pět utkání a připsal si gól a přihrávku.

Carolina jej získala v prosinci 2009 z Toronta výměnou za útočníka Philippa Paradise. Celkem Tlustý za čtyři sezóny v NHL nastoupil ke 149 zápasům a připsal si 38 bodů za 17 tref a 21 asistencí.

Reklama