Hlavní obsah

Den Jágrova rozhodnutí je tu. Pittsburgh mu nabídl smlouvu, čeká na odpověď

PITTSBURGH

Rozhodnutí se blíží. Ve středu se hokejový svět možná dozví, zda se česká hokejová legenda Jaromír Jágr vrátí po deseti letech do klubu NHL Pittsburgh Penguins. Před jedenadvaceti lety tam Jágr načal svoji hvězdnou zámořskou kariéru, teď má šanci na slavnou éru navázat. V úterý generální manažer Penguins Ray Shero oficiálně oznámil, že devětatřicetiletému Jágrovi nabídl roční smlouvu. Odpověď by měla přijít právě ve středu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr se možná vrátí do Pittsburghu.

Článek

"Dali jsme nabídku. Nabídku, která už se nebude měnit. Můžeme utratit pouze tolik," citoval Shera deník Pittsburgh Post-Gazette. Finanční podmínky nabídky kontraktu však nesdělil. "Zítřek je rozhodující den," dodal v úterý generální manažer.

"Z informací, co máme, a z toho, co jsme viděli na mistrovství světa, máme pocit, že je to hráč, který nám v příští sezoně může pomoci," vysvětlil Shero, proč o návratu Jágra začali v klubu uvažovat. "On byl v Pittsburghu ikona. Bylo by hezké, kdyby tu zakončil kariéru," pravil.

Kladenský rodák Jágr hrál za Pittsburgh v letech 1990-2001. S Penguins získal dva Stanley Cupy, pětkrát vyhrál kanadské bodování NHL a jednou dostal Hart Trophy pro nejlepšího hráče soutěže.

Ve hře je i Detroit a Montreal

Kromě Pittsburghu se o Jágra, který uplynulé tři sezóny strávil v Omsku v Kontinentální hokejové lize, vážně zajímá také Detroit. Podle listu Detroit News čeká ještě dnes Jágrova agenta Petra Svobodu jednání s generálním manažerem Red Wings Kenem Hollandem. Třetím uchazečem o Jágrovy služby je údajně Montreal.

Jágr odehrál v NHL během 17 sezon do roku 2008 v dresech Pittsburghu, Washingtonu a New York Rangers 1273 zápasů. Se ziskem 1599 bodů za 646 gólů a 953 asistencí je nejproduktivnějším Evropanem a nejlepším evropským střelcem v dějinách soutěže. V historické tabulce kanadského bodování mezi všemi hráči mu patří deváté místo.

Reklama