Hlavní obsah

Jágrův comeback do NHL halí tajemství. Pittsburghu prý řekl ne!

PITTSBURGH

Napětí na obou stranách Atlantiku nekončí. Jaromír Jágr měl ve středu po příletu do Spojených států oznámit své rozhodnutí ohledně nabídky od klubu Pittsburgh Penguins, kde ve svých nejlepších letech odehrál 11 sezón. Jenže verdikt od slavné "osmašedesátky" ve středu nepřišel a podle zámořských médií ani nebylo jasné, kde Jágr vlastně je. Rozhodnutí se očekává dnes.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista Jaromír Jágr

Článek

Podle kusých informací zpoza oceánu to dokonce vypadá, že se Jágr cestou ztratil. "Jaromír Jágr je právě na cestě z České republiky do New Yorku. Dorazí tam dnes (ve středu)  odpoledne a oznámí své rozhodnutí," citoval včera list Pittsburgh Tribune-Review Petra Svobodu, Jágrova agenta pro zámoří.

Podle něj měl Jágr dorazit do USA zhruba v 16 hodin (22 hodin SELČ) a podle Svobody se vzápětí měli hokejoví fanoušci dozvědět, zda svou kariéru prodlouží opět v Pittsburghu, v jehož dresu v 90. letech dvakrát vyhrál Stanley Cup.

Pozdě večer Svoboda naznačil, že verdikt přijde se zpožděním. "Zřejmě se to o nějakou hodinku posune. Ještě nepřistál v New Yorku," informoval Svoboda list Detroit Free Press kolem půl desáté večer našeho času. Právě Detroit patří spolu s Montrealem k dalším zájemcům o služby české hvězdy.

Kolem druhé hodiny ranní našeho času Svoboda stále nemohl říct nic blizšího. Letadlo s Jágrem totiž přistálo na newyorském letišti JFK se zpožděním a nebylo zcela jasné, na který přípoj přesedl. "Nevím, možná nestihl nějaký spoj. Nemám žádné zprávy," informoval Detroit Free Press. Podle zámořských médií tak vůbec nebylo zřejmé, kde se vlastně Jágr nachází. Na Mezinárodním letišti v Pittsburghu večer hokejovou ikonu očekávaly desítky fanoušků, Jágra ale podle Pittsburgh Tribune-Review nikdo nespatřil.

Pittsburgh nevyhrál, trumfy má prý Detroit 

A podle zdroje deníku Sport budou muset fandové Pens zkousnout hořké zklamání, protože Jágr údajně na nabídku nepřijal. Nejblíž by nyní měl mít k angažmá v Detroitu.

Generální manažer Penguins Ray Shero v úterý oficiálně oznámil, že devětatřicetiletému Jágrovi nabídl roční smlouvu. "Dali jsme nabídku, která už se nebude měnit. A čekáme - ale pouze do středy, to je rozhodující den," prohlásil Shero. Finanční podmínky nabídky nesdělil, v zámoří se mluví o 2 miliónech dolarů.

Kladenský rodák Jágr hrál za Pittsburgh v letech 1990-2001. S Penguins získal dva Stanley Cupy, pětkrát vyhrál kanadské bodování NHL a jednou získal Hart Trophy pro nejlepšího hráče soutěže.

Reklama

Související témata: