Hlavní obsah

Vokoun zvažuje nabídku Floridy, nejde jen o peníze

FLORIDA/PRAHA

Teprve pár hodin před pátečním otevřením trhu s volnými hráči předložila hokejová Florida nabídku smlouvy Tomáši Vokounovi. Gólman se ale dosud nerozhodl, zda ji přijme a už dnes v poledne může začít vyjednávat o kontraktu s kýmkoli z NHL.

Foto: Blair Gable , Reuters

Zůstane Tomáš Vokoun na Floridě?

Článek

„Chceme s Vokounem jednat a věřím, že těch pár hodin náskoku oproti ostatním využijeme k dohodě,“ řekl v televizi ESPN manažer Panterů Dave Tallon, jenž ale neprozradil konkrétní podobu návrhu. Vokoun působí na Floridě od sezóny 2007/08 a klub si jej chce podle všeho jako jedničku udržet. „Rád bych podepsal hráče, kteří mají k Panthers vztah,“ dodal Tallon.

„Určitě všechno velmi dobře zvážím. Nejde jen o peníze, ale i o délku smlouvy, a v hlavě nosím i přání zahrát si play off, v němž Florida deset let po sobě chybí,“ prohlásil Vokoun, který počítá i s tím, že se vůbec poprvé v kariéře stane volným hráčem.

„Určitou nejistotu to asi přinese, protože nevím, kde budu bydlet a kam budou mé děti chodit do školy, ale delší dobu jsem si v NHL budoval nějaký kredit a rád bych ukázal, že na to pořád mám,“ dodal 35letý Vokoun, jehož plat se v uplynulé sezóně vyšplhal na 6,3 miliónu dolarů.

„Máme peníze, abychom mohli kvalitně obsadit gólmanský post,“ naznačil Tallon. Z ostatních klubů místo brankářské jedničky nemají dosud vyřešené už jen Colorado a Phoenix a shodně se řadí k případným zájemcům o Vokounovy služby. Dlouho se zdála být ve hře i Tampa Bay, jenže ve čtvrtek se jí upsal 42letý Roloson.

Reklama

Související témata: