Hlavní obsah

Ehrhoff se upsal na deset let Buffalu za 40 milionů dolarů

BUFFALO

Německý hokejový obránce Christian Ehrhoff podepsal s Buffalem smlouvu na deset let, která mu vynese celkem 40 milionů dolarů. Osmadvacetiletý Ehrhoff, jenž se mohl stát dnes nechráněným volným hráčem, působil poslední dva roky v dresu letošního finalisty Stanleyova poháru Vancouveru.

Článek

Canucks práva na něj nejdříve poskytli výměnou za čtvrté kolo draftu v příštím roce New Yorku Islanders. Ostrované se ale s Ehrhoffem nedohodli na kontraktu a rovněž za pozici ve čtvrtém kole draftu jej získalo Buffalo, které mu nabídlo zajímavé podmínky i s klauzulí ve smlouvě, že nemůže být vyměněn.

"Mým cílem je vyhrát Stanleyův pohár. Po nabídce, kterou jsem dostal od Buffala, věřím, že je to nejlepší místo, kde se to může povést," prohlásil Ehrhoff, který prožil s Vancouverem finálovou prohru až v sedmém finálovém utkání proti Bostonu.

V prvních dvou letech bude mít Ehrhoff příjem dohromady 18 milionů dolarů a výrazně si polepší ze současných 3,4 milionu dolarů. Další čtyři sezony bude brát čtyři miliony ročně, následně v sedmém roce tři miliony a poslední tři ročníky jen milion dolarů.

V uplynulé sezoně si připsal Ehrhoff v 79 zápasech základní části 50 bodů za 14 branek a 36 asistencí. Ve 23 duelech play off zaznamenal dva góly a deset asistencí. Trápilo jej ale zranění ramena a měl celkem 13 minusových bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Bývalý hráč San Jose v 500 duelech v NHL nasbíral 226 kanadských bodů, dalších 34 přidal v 73 utkáních play off.

Reklama

Související témata: