Hlavní obsah

Crosby, Dacjuk nebo Plekanec? Není pro Jágra lehké si vybrat

PRAHA

Skvělý výčet mimořádných hokejistů se v posledních dnech zřejmě promítá před očima Jaromíra Jágra při rozhodování o jeho další budoucnosti. Už v nejbližších hodinách český veterán pravděpodobně oznámí svůj návrat do NHL, ale který tým si vybrat? Má před sebou několik nabídek a v každém klubu by si mohl zahrát se skvělými hokejisty, musí to být těžké rozhodování.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

S Tomášem Plekancem si Jágr náramně rozuměl na posledním MS

Článek

Údajně až dvanáct klubů NHL mělo v posledních dnech projevit zájem o služby Jaromíra Jágra. Ke třem nejhlasitějším uchazečům z Pittsburghu, Detroitu a Montrealu se údajně přidaly i další kluby jako například St. Louis, Phoenix nebo Philadelphia. Zájem o 39letého hráče neustále stoupal.

Finančně už dostatečně zajištěného Jágra přitom rozhodně nebude zajímat jen výše možného kontraktu, důležitým aspektem při jeho rozhodování bude i prostředí klubu a šance na kolektivní úspěch. A samozřejmě také budoucí spoluhráči.

Pittsburgh Penguins chtějí oprášit slavnou "osmašedesátku", která se v místní šatně vyjímala naposledy před deseti lety. Kromě velmi dobře známého prostředí navíc nabízí další velká lákadla: spolupráci s Mariem Lemieuxem, který je nyní spolumajitelem klubu, a možnost hrát se superhvězdami Sidney Crosbym a Jevgenijem Malkinem.

Detroit vidí Jágra s hračičkou Dacjukem

Prostředí hokejových hvězd ostatně mohou nabídnout i Detroit Red Wings. V klubu si představují, že by Jágr stvořil údernou sílu v jednom útoku s ruským hračičkou Pavlem Dacjukem. Dalšími hvězdami jsou Švédové Henrik Zetterberg a Nicklas Lidström, který se nedávno vyjádřil o Jágrově příchodu velmi pozitivně.

V Detroitu mají navíc zkušenosti s veterány a dokážou k nim přistupovat přece jen jinak než v ostatních klubech. Z minulosti to ostatně dokazují příklady brankáře Dominika Haška nebo útočníka Mika Modana. Jednačtyřicetiletý útočník je mimochodem stále na soupisce týmu.

Montreal Canadiens zase mohou nabídnout neopakovatelné prostředí s obrovskou dávkou historie a tradice. Ve městě je hokej téměř náboženstvím, Jágr navíc v kanadském klubu ještě nikdy nepůsobil. A dalším plusem je přítomnost Tomáše Plekance, s kterým si náramně rozuměli v české reprezentaci.

Zájem má údajně i Philadelphia Flyers. Klub hledá tahouna, který klubu zajistí góly i oblibu mezi fanoušky. Vedle Jágra chtějí zkusit získat i Stevena Stamkose nebo slovenského forvarda Michala Handzuše.

Téměř jisté už se zdá, že Jaromír Jágr svoji kariéru prodlouží v NHL, kde hrál naposledy před třemi lety. Jeho návratu do Ruska a angažmá v Kontinentální lize dává agent Petr Svoboda jen malou naději. Ačkoliv jeho dosavadní zaměstnavatel z Omsku dokáže být trpělivý a také dostatečně štědrý.

Reklama