Hlavní obsah

VIDEO: Amerika hledá Jágra. Přistál vůbec v New Yorku? smějí se za mořem

NEW YORK

Ví vůbec někdo, kde je Jaromír Jágr? Tak se ptají americká média. Český hokejista měl už před dvěma dny oznámit, v jakém dresu se vrátí do zámořské NHL. Jenže od chvíle, kdy se v pražské Ruzyni odlepilo jeho letadlo od dráhy, jako by se po Jágrovi slehla zem. Místo toho roste počet klubů, které chtějí „osmašedesátku“ ulovit.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kam zmizel Jaromír Jágr? Amerika pátrá po slavném hokejistovi.

Článek

Server Foxsports.com si z celé situace už dělá notnou legraci, když napsal, že středa byla ve znamení otázky, zda vůbec Jágrovo letadlo z Česka přistálo v New Yorku, čtvrtek pak ve znamení pochyb, zda byl Jágr vůbec na palubě.

„Ví někdo, kde je Jaromír Jágr?“ ptá se server v titulku svého článku a rozvíjí dohady, které se šíří New Yorkem. Zatímco Jágrův agent Petr Svoboda vytrvale tvrdí, že hokejista je ve Státech, reportér New York Post zase na Twitteru informoval o tom, že ho viděl ve Wimbledonu sledovat tenis...

Celou věc komplikuje fakt, že Jágra na vlastní oči za oceánem neviděl ani samotný Svoboda. Ten je totiž pro změnu v Montrealu. „Nejsem si jistý, kde teď je. Ale rozhodně je v USA. Hovoříme spolu přes mobil a potřebujeme probírat daleko důležitější věci než to, kde právě je,“ řekl Svoboda newyorským Timesům.

Jágr pohřešovaný a hledaný

Z Jágra si utahují i fanoušci na sociálních sítích, např. na Twitteru či Facebooku vystavili někteří obrázky s titulky „Missing“ či „Wanted“. Na Twitteru dokonce existuje Jágrova sledovačka, podívat se na ni můžete na webu www.jagrwatch.com, kde si lidé prostřednictvím tvítů sdělují nejnovější informace o velkém hokejovém přestupu.

Podle původního plánu měl Jágr hned po středečním příletu do New Yorku sdělit verdikt hokejovému světu. Tak to alespoň prezentoval jeho agent Svoboda. Místo toho zmizel a Svoboda nyní New York Times řekl, že rozhodnutí padne možná v pátek, možná o nějaký den později.

Zámoří tak musí čekat, až se Jágr rozhodne vystoupit na světlo světa a oznámit své rozhodnutí. Nejvíce se hovořilo o Detroitu, Pittsburghu a Montrealu, podle Svobody jsou ve hře i další týmy, které ale odmítl konkretizovat. Má jich prý být až dvanáct. Není proto divu, že z tolika nabídek jde Jágrovi hlava kolem a pečlivě zvažuje, kterému z týmů se pro příští sezónu upíše.

Reklama

Související témata: