Hlavní obsah

Jágr se rozhodl, v příští sezóně bude hrát za Philadelphii

FILADELFIE/PRAHA

Hokejista Jaromír Jágr bude hrát v příští sezóně za Philadelphii Flyers. Informaci oznámil generální ředitel Letců Paul Holmgren na týmové stránce twitteru. Philadelphia uzavřela s devětatřicetiletým českým hokejistou jednoroční smlouvu na 3,3 miliónů dolarů. V posledních dnech se přitom mluvilo zejména o zájmu Pittsburghu, Detroitu a Montrealu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr bude v příští sezóně oblékat dres Philadelphie.

Článek

V uplynulém týdnu přitom vše nasvědčovalo tomu, že se Jágr vrátí do Pittsburghu, kde v NHL začínal. Vedení Tučňáků však dnes svou nabídku stáhlo. „Nabídli jsme mu v úterý smlouvu, která vycházela z jeho zájmu o návratu k Penguins. Těžko jsme vzhledem k platovému stropu mohli nabídnout víc, přesto jsme věřili, že může brzy dojít k dohodě,“ uvedl na klubovém webu Shero.

„Jenže jak šel čas a hráči přicházely i jiné nabídky, rozhodli jsme se k jiné reakci. Nikdy nebylo naším záměrem, abychom se zapojili do finanční bitvy o Jágra, který zůstává jedním z největších hráčů v historii Penguins. Přejeme mu vše nejlepší,“ doplnil Shero.

Dalším vážným zájemcem o Jágrovy služby byl Detroit, který se však podobně jako Pittsburgh odezvy na svou nabídku nedočkal. Generální manažer Ken Holland po otevření trhu s volnými hráči poté naznačil, že i Red Wings jsou zřejmě ze hry o získání Jágra.

„Těch nabídek se v posledních hodinách objevilo tolik, že už si nestanovíme žádný časový rámec pro rozhodnutí. Bude to ale pro Jágra velmi těžká volba. Těžko předvídat, co se v nejbližších hodinách stane," říkal během pátečního večera Jágrův agent Petr Svoboda. Krátce nato se Jágr rozhodl a kývl na nabídku Philadelphie.

Kádr Flyers prochází proměnou

Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa by rád uzavřel svou zámořskou kariéru ziskem Stanleyova poháru. Bude se o něj snažit v týmu Flyers, který prochází po vyřazení v semifinále konference s Bostonem proměnou. Z útoku odešel Jeff Carter do Columbusu výměnou za českého útočníka Jakuba Voráčka, klub se zbavil i Mika Richardse, jenž zamířil do Los Angeles za Wayna Simmondse a Braydena Schenna. Do branky získali Flyers Ilju Bryzgalova z Phoenixu.

Jágr je devátým nejproduktivnějším hráčem historie NHL s 1599 body za 646 branek a 953 asistencí z 1273 utkání. V play-off má na kontě 181 bodů za 77 tref a 104 přihrávek z 646 duelů. Pittsburgh si Jágra vybral v roce 1990 jako pětku draftu a český útočník hned v prvních dvou sezónách s Penguins získal Stanleyův pohár.

V Pittsburghu strávil Jágr jedenáct sezón a sbíral jedno ocenění za druhým. Pětkrát získal Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče (1995, 1998, 1999, 2000, 2001). V roce 1999 přebíral také Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče pro Asociace profesionálních hokejových novinářů i Lester B. Pearson Award (současnou Ted Lindsay Award) pro nejlepšího hráče podle Hráčské asociace NHLPA. Tu získal i o rok později a také v roce 2006 už jako hráč Rangers, kam zamířil v lednu 2004 z Washingtonu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články