Hlavní obsah

Zkušený bek Hamrlík se stal novou posilou Washingtonu

WASHINGTON

Český hokejový obránce Roman Hamrlík míří z Montrealu do Washingtonu. S Capitals podepsal jako volný hráč dvouletý kontrakt celkem na sedm miliónů dolarů. Jednička draftu z roku 1992 tak po Tampě Bay, Edmontonu, New Yorku Islanders, Calgary a Canadiens bude působit v šestém klubu NHL a v dresu Capitals zaútočí na český rekord Roberta Holíka v počtu odehraných zápasů v prestižní soutěži.

Foto: Alex Gallardo, ČTK/AP

Roman Hamrlík (vpravo) bude hrát za Washington.

Článek

Sedmatřicetiletý Hamrlík strávil v Montrealu čtyři sezony, když s Canadiens uzavřel v roce 2007 jako volný hráč čtyřletý kontrakt na 22 miliónů dolarů. V uplynulé sezóně byl s příjmem 5,5 miliónu dolarů třetím nejlépe placeným hráčem klubu a druhý mezi Čechy za Tomášem Vokounem z Floridy. Od Canadiens údajně dostal nabídku na roční smlouvu pod tři milióny dolarů a odmítl ji.

V posledním ročníku si Hamrlík připsal v 79 zápasech 34 bodů za pět branek a 29 asistencí. V sedmi utkáních play off přidal tři přihrávky. Zlínský odchovanec má na kontě celkem 1311 utkání v NHL, v sezóně překonal Jaromíra Jágra (1273 zápasů), který se vrátí do prestižní soutěže letos v dresu Philadelphie po třech letech v Omsku, a jen tři duely mu chybějí k vyrovnání Holíkovy bilance.

Hamrlík nasbíral celkem 624 bodů za 153 tref a 471 přihrávek a je nejproduktivnějším českým bekem v NHL. Olympijský vítěz z Nagana, který zatím marně čeká na zisk Stanleyova poháru, má na kontě v play off 97 duelů a 36 bodů za dvě trefy a 34 asistencí.

Jako další posilu získal tým okolo hvězdy Alexandra Ovečkina na trhu volných hráčů útočníka Joela Warda z Nashvillu, který uzavřel čtyřletou smlouvu na 12 miliónů dolarů. Ward v uplynulé sezóně nasbíral v 80 zápasech základní části 29 bodů, ale zazářil v play off, když v 12 duelech vstřelil sedm branek a na šest přihrál.

Reklama

Související témata: