Hlavní obsah

Jágrovo rozhodnutí pro Philadelphii mě překvapilo, přiznal kouč Jelínek

PRAHA

Kouč plzeňských hokejistů Marian Jelínek neskrýval překvapení nad rozhodnutím české superhvězdy Jaromíra Jágra, jenž si po delším zvažování vybral k návratu do NHL tým Philadelphie. Bývalý Jágrův osobní trenér podobně jako fanoušci očekával, že devátý nejproduktivnější hráč historie NHL zakotví buď v Detroitu, nebo ve svém bývalém působišti Pittsburghu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista Jaromír Jágr

Článek

"S Jardou jsem nemluvil, ale samotného mě opravdu zajímá, jak k tomu došlo. Je to pro mě překvapení, neboť o nabídce Philadelphie se původně vůbec nemluvilo a vše nasvědčovalo tomu, že se to blíží dohodě s Detroitem nebo Pittsburghem," řekl Jelínek.

"Jarda asi k tomu řekne více sám, ale když budu mluvit za sebe, tak já už opravdu nečekal, že to dopadne ještě úplně jinak. Možná se to zrodilo v posledních dnech," dodal Jelínek.

Trenér Marian Jelínekfoto: ČTK/Radek Petrášek

Sám z prozaických důvodů očekával, že Jágr zamíří do týmu Rudých křídel, nebo se stane opět Tučňákem. "K Pittsburghu má samozřejmě vztah z doby, kdy tam dlouhodobě působil. Detroitu zase nahrával styl hokeje, jenž mužstvo v posledních letech hraje a který by Jardovi měl teoreticky vyhovovat," vysvětlil Jelínek. "Je ale možné, že třeba sehrál roli i nějaký vztah Jardova agenta Petra Svobody, který ve Philadelphii hrával," uvedl.

Jak bude nejlepšímu útočníkovi posledního světového šampionátu na Slovensku sedět herní styl Flyers, nedokázal předpovědět. "Philadelphia je známá fyzickým stylem hry a takhle to vypadá, že to je přesně hokej, který Jardovi absolutně nesvědčí," připustil Jelínek. "Třeba chtějí ale poskládat nějakou technickou lajnu, uvidíme," dodal.

Jágr by mohl hrát v útoku i s Voráčkem

Dovede si ale představit, že by klidně mohlo dojít na souhru Jágra s šikovným forvardem Jakubem Voráčkem, jenž byl do mužstva vyměněn z Columbusu. "Jsou to nakonec oba Kladeňáci," uvedl s nadsázkou Jelínek. "Nechme se překvapit, jak to pak trenér poskládá," doplnil.

Jisté výhody ale v Jágrově překvapivém rozhodnutí přece jen spatřoval. "Je určitě lepší mít ty bijce na své straně v týmu než na straně soupeře. Měli by ho chránit a také mu dělat na ledě prostor," poznamenal Jelínek.

Letci navíc dlouhodobě patří k aspirantům na Stanley Cup. "To určitě, ale na druhou stranu je třeba vidět, že těch je před sezónou hodně. Na Stanley Cup pomýšlí klidně polovina týmů, protože NHL je opravdu strašně vyrovnaná a často se to tam v posledních letech mění. Stačí se podívat na Ottawu a její propad, hodně se to tam míchá. Philadelphia je ale jeden z týmů, který tradičně patří do play off," připomněl Jelínek.

Reklama

Související témata: