Hlavní obsah

Fleischmann podepsal lukrativní čtyřletý kontrakt s Floridou

SUNRISE

Hokejový útočník Tomáš Fleischmann bude hrát v zámořské NHL v nejbližší budoucnosti za Floridu. S vedením Panthers, kam přichází jako volný hráč z Colorada, podepsal čtyřletý kontrakt na celkem 18 miliónů dolarů. V minulé sezóně měl příjem 2,6 miliónu dolarů.

Foto: Barry Gutierrez, ČTK/AP

Útočník Tomáš Fleischmann (vpravo) bude hrát za Floridu.

Článek

Sedmadvacetiletý Fleischmann odehrál v uplynulé sezóně, během níž byl vyměněn z Washingtonu do Colorada, kvůli krevní sraženině na plicích celkově jen 45 zápasů a připsal si v nich 31 bodů za 12 branek a 19 asistencí. Celkem tak vylepšil svou bilanci v prestižní soutěži na 305 utkání a 159 bodů díky 68 přesným zásahům a 91 nahrávkám.

Kromě českého útočníka získalo vedení klubu do svého týmu brankáře Joseho Theodora, jenž podepsal dvouletou smlouvu na celkem tři milióny dolarů. Velký otazník tak nyní visí nad dalším působištěm českého gólmana Tomáše Vokouna, který byl týmovou jedničkou Panterů v posledních sezónách.

Vokounovi skončila čtyřletá smlouva na 22,8 miliónu dolarů, v uplynulé sezóně se vyšplhal jeho plat až na 6,3 miliónu dolarů. Na novém kontraktu se s Panthers nedohodl a na trhu volných hráčů po něm zatím nikdo nesáhl.

Panthers posilovali na všech postech

Týmová jednička chyběla v soutěži již pouze Coloradu a Phoenixu, ovšem vedení Avalanche si od Washingtonu zajistilo práva na Semjona Varlamova a kádr Kojotů posílil Mike Smith.

Panthers, jimž před otevřením trhu s volnými hráči chybělo ještě plných 22 miliónů dolarů, aby naplnili limit částky 48,3 miliónu dolarů, kterou musí každý klub v NHL na platy v sezóně vydat, byli ale velmi aktivní i v posilování kádru na dalších postech.

Florida získala do svých řad obránce Eda Jovanovského z Phoenixu, který podepsal čtyřletý kontrakt na 16,5 miliónu dolarů, a útočníky Marcela Goce z Nashvillu se Scottiem Upshallem z Columbusu. Upshall se Panthers stejně jako Jovanovski upsal na čtyři roky, během nichž si vydělá dohromady 14 miliónů dolarů, Goc si během tříleté smlouvy přijde na 5,1 miliónu.

Dalším příchozím útočníkem je Kris Versteeg z Philadelphie, který hrál v uplynulém ročníku kromě Flyers také za Toronto. Člen vítězného týmu Chicaga ve Stanley Cupu z loňského roku nastoupil v minulé sezóně do 80 duelů a zaznamenal 46 bodů za 21 zásahů do černého a 25 finálních přihrávek.

Reklama

Související témata: