Hlavní obsah

V krizi nejen Jágr, ale celý Washington

PRAHA

Nejhorší tým zámořské NHL. Takový je v současné chvíli přívlastek washingtonských Capitals, kteří se na začátku nové sezóny prezentují nelichotivou statistikou dvou výher, jedné remízy a osmi porážek v jedenácti zápasech. Trenéru Cassidymu dochází trpělivost, otázkou je, zda svou pozici udrží.

Článek

Capitals v sobotu prohráli v Minnesotě šesté utkání na cizím ledě v řadě, když podlehli celku Wild 1:2. "Opět jsme předvedli typický zápas letošní sezóny," čertil se po utkání kouč Bruce Cassidy. "Odehrajeme dobře dvě třetiny, k vítězství máme ale vždycky daleko," řekl trenér deníku Washington Post.

Cassidymu leží v žaludku především totální neschopnost týmu vstřelit branku, v posledních osmi utkáních Capitals nevstřelili víc než dva góly, čímž vyrovnali smutný klubový rekord. "Některé naše akce jsou, bohužel, naprosto směšné," komentoval útočné snahy svých svěřenců jeden z nejmladších koučů v zámoří.

Narážel tím především na fakt, že Jaromír Jágr, Robert Lang či Sergej Gončar netrefili z bezprostřední blízkosti odkrytou branku Minnesoty. "Nevím, co na to říct," krčil po utkání rameny Jágr, "mám pocit, že jsme nehráli až tak špatně." O něco spokojenější mohl být Lang, který se ve druhé třetině postaral o čestný úspěch Washingtonu.

Nejproduktivnější je Lang

O katastrofálním vstupu Washingtonu do sezóny hovoří i individuální statistiky hráčů, především hvězd, od kterých americká metropole čekala útok na přední příčky bodování. Jágr zaznamenal v posledních devíti utkáních jediný bod, se třemi góly a dvěma asistencemi figuruje na 159. místě kanadského bodování.

Peter Bondra skóroval v osmi utkáních jedinkrát a v tabulce produktivity je 150., Gončar se ve stejném počtu zápasů netrefil ani jednou a je na 79. místě. Nejproduktivnějším hráčem Capitals je Robert Lang, který s deseti body za čtyři branky a šest asistencí drží sedmadvacátou příčku.

Cassidyho křeslo v klidu

"Nemohu ani říct, kdo z hráčů Minnesoty sehrál skvělý zápas. Vzhledem k naší pasivitě totiž nedostali šanci předvést něco opravdu speciálního," smutnil kouč Cassidy v neděli. "Nedaří se nám vlastně nic. Hráči jako by se báli střílet. Halpern, Sutherby, Battaglia neskórují. Snad si to neuvědomují, ale za podobné výkony přichází trest," naznačil Cassidy nejistou budoucnost některých hokejistů.

Sám trenér se podle svých slov zatím nebojí, že by mohl být ohrožen především jeho post. O správnosti Cassidyho vedení je přesvědčen i majitel klubu Ted Leonsis, podle nějž je zbytečné hledat chybu v osobě kouče.

Reklama

Související témata: