Hlavní obsah

Hokejový obránce Tomáš Kaberle bude hrát za Carolinu

Hokejový obránce Tomáš Kaberle bude v zámořské NHL pokračovat v dresu Caroliny. Letošní vítěz Stanleyova poháru v dresu Bostonu podepsal s vedením Hurricanes tříletou smlouvu, která mu zajišťuje celkový příjem 12,75 miliónů dolarů. Ročně si tak průměrně vydělá 4,25 miliónu dolarů.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Kaberle (uprostřed) bude oblékat dres Caroliny.

Článek

Třiatřicetiletý odchovanec kladenského hokeje tak bude v NHL hrát za třetí klub. Jeho dosavadní zámořská kariéra byla spojena s Torontem, které jej v roce 1996 draftovalo. Letos v lednu byl ale vyměněn do Bostonu, kterému pomohl k úspěchu v bojích o Stanleyův pohár.

"Tomáš je jedním z nejlepších obránců v práci s pukem v NHL a specialista na přesilovky. Má za sebou dobrou kariéru, navíc teď vyhrál Stanleyův pohár. Vítáme ho v Carolině a těšíme se na jeho příspěvek týmu," řekl na oficiálním webu prezident klubu a generální manažer Jim Rutherford.

Za Carolinu tak bude po dvouleté pauze hrát další Kaberle. V roce 2009 ukončil v dresu Hurricanes svou zámořskou kariéru starší Tomášův bratr František, jenž v roce 2006 vstřelil vítězný gól sedmého finálového utkání Stanley Cupu proti Edmontonu.

Mistr světa z roku 2005 a bronzový medailista z olympijských her v Turíně 2006 Kaberle odehrál v NHL 902 zápasů, ve kterých vstřelil 84 branek a připsal si 445 asistencí. Ve 102 utkání play off přidal dalších šest gólů a 33 finálních přihrávek.

Reklama