Hlavní obsah

Hokejový útočník Jussi Jokinen bude hrát i nadále za Carolinu

RALEIGH

Finský hokejový útočník Jussi Jokinen bude v zámořské NHL i nadále oblékat dres Caroliny. Osmadvacetiletý hráč podepsal s vedením Hurricanes tříletou smlouvu s ročním příjmem tři milióny dolarů. Novým hráčem Caroliny se stal útočník Anthony Stewart, který podepsal dvouletý kontrakt za 1,8 miliónu dolarů.

Článek

Jokinen přišel do Caroliny v průběhu sezóny 2008/09 a v minulém ročníku nasbíral v 70 zápasech 52 kanadských bodů za 19 branek a 33 asistencí. O rok dříve vstřelil třicet branek, což je jeho maximum v kariéře. V NHL odehrál finský reprezentant za Dallas, Tampu Bay a Carolinu 457 zápasů, v nichž nasbíral 289 bodů.

O dva roky mladší Stewart hrál naposledy za Atlantu, za kterou vstřelil čtrnáct branek a na 25 gólů přihrál. Má tak za sebou nejvydařenější sezónu v kariéře.

Carolina, která v minulých hodinách angažovala i českého obránce Tomáše Kaberleho, zároveň ze svých služeb uvolnila beka Joea Corva. Čtyřiatřicetiletý hráč byl vyměněn do Bostonu za právo výběru ve čtvrtém kole draftu v roce 2012.

Reklama