Hlavní obsah

Voráček se těší na hru s Jágrem a doufá, že se zvedne i Kladno

PHILADELPHIA

Jsou to přesně dva týdny, kdy byl hokejový útočník Jakub Voráček vyměněn v NHL z Columbusu do Philadelphie. A další překvapení pro mladého hráče nastalo před pár dny, kdy se jeho novým spoluhráčem stal Jaromír Jágr. "Byl jsem naprosto nadšený, když jsem zjistil, že se rozhodl pro Philadelphii. Je naprosto úžasné, že se potkáme v jednom klubu," cituje Voráčka Fox News.

Foto: Petr Josek, Reuters

Jakub Voráček v českém dresu před Švédem Kronwallem

Článek

Americká zpravodajská stanice ve středu zveřejnila velký článek o kladenském hokeji. Píše v něm o slavné historii klubu a jeho legendárních hráčích i o jeho složitější finanční situaci po sametové revoluci. Nezapomíná přitom vyjmenovat, kolik slavných a šikovných hráčů Kladno vychovalo pro NHL.

A zmiňuje přitom i Voráčka, jenž zářil mezi kladenskými juniory už ve svých patnácti letech mezi spoluhráči o tři roky staršími. Každý další rok se objevoval v reprezentačních výběrech ČR na důležitých turnajích a v roce 2006 dal přednost před hraním v extralize dospělých juniorskou ligou v Kanadě.

Po otrkání v quebecké juniorské lize byl draftován do NHL a má za sebou tři sezóny v dresu Columbusu. Od nové sezóny bude hrát ve Philadelphii a načne svou šestou sezónu za mořem, stále ale sleduje dění v mateřském Kladně. "Poslední události v klubu byly těžké. Doufám, že se ale všechny věci dají do pořádku," tvrdí.

Timonen zase vlastní podíl ve finském klubu

Fox News čtenářům připomíná, že Kladno přišlo na konci sezóny o hlavního sponzora a slavný Jaromír Jágr převzal řízení klubu za svého otce. V týmu Philadelphia Flyers nebude v této roli výjimkou. Finský obránce Kimmo Timonen je jedním z vlastníků klubu KalPa Kuopio a ke koupi menšího podílu přesvědčil i spoluhráče Scotta Hartnella.

Reklama

Související témata: