Hlavní obsah

Havlát: Sharks? Skvělá pověst, kvalita a pro mě velká šance

Hokejový útočník Martin Havlát v NHL změnil dres, z Minnesoty se stěhuje do slunné Kalifornie. Stal se novou posilou San Jose Sharks a na nové angažmá se hodně těší. "Sharks jsou organizace, která má skvělou pověst a kde je ohromná kvalita. Za minulých třináct sezón nebyli v play off jen jednou. Beru to jako velkou šanci," říká Havlát v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martin Havlát na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Dany Heatley, za něhož jste byl vyměněn, prý o trejdu do poslední chvíle nevěděl. Jak to bylo s vámi?

To samé. Taky jsem to netušil. Až když mi předložili tuhle možnost, vzal jsem si chvíli na rozmyšlenou a kývl jsem. V kontraktu mám klauzuli, že k výměně musím dát svolení.

Před dvěma lety se vám z Chicaga neodcházelo moc lehce. Bylo to tentokrát lehčí?

Hlavně to byla úplně jiná situace. Za posledních pět let jsem hrál play off jenom jednou právě v Chicagu. A když vám sezóna končí 10. dubna, není to důvod k nadšení. Sharks jsou ale organizace, která má skvělou pověst a kde je ohromná kvalita. Za minulých třináct sezón nebyli v play off jen jednou. Letos jsem si hodně užil mistrovství světa, pořád ale člověk trochu závidí těm, co usilují o Stanley Cup. Beru to jako velkou šanci.

Z minnesotské zimy se s vámi do slunné Kalifornie přesune i obránce Burns. Je to pro vás příjemnější?

Všude, kde jsem zatím hrál (Ottawa, Chicago, Minnesota – pozn. red.), byly vždycky hodně studené zimy, takže Kalifornie je fajn změna. I když jsem tam pořád kvůli hokeji. Burns mi samozřejmě hned volal, je to dobrý kluk, taky perfektní hráč. Z Chicaga znám i Vandermeera a Michala Handzuše. Na něj se hodně těším, on je pro Sharks taky velkou posilou.

Mluvil jste už s koučem McLellanem o vaší úloze v týmu? Na papíře to vypadá, že byste měl hrát v prvním útoku s Thorntonem a Marleauem.

Jel jsem do San Jose na dva dny a setkal se jak s trenérem, tak s generálním manažerem. Uvidíme, jak to bude vypadat v kempu. Stejně ale budu hrát, kde mi řeknou.

Před měsícem při pražské exhibici Grafové a Agassiho jste měl ještě ruku zafixovanou v obvaze. Jak to s vaším ramenem, které jste si zranil při mistrovství světa, vypadá teď?

Všechno v pohodě. Úplně. Chystám se v Montrealu jako každý rok a makám naplno.

Zaznamenal jste v Kanadě reakce na angažmá Jaromíra Jágra ve Philadelphii?

Lidé o tom mluví. Hlavně o tom, proč nešel do Pittsburghu… Za sebe musím říct: je super, že je zpátky. Ale pořád si myslím, že měl hrát NHL i předchozí sezóny. Když odešel do Ruska, bylo to velké zklamání.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články