Hlavní obsah

Kaberle se poradil s bratrem Františkem a rozhodl se pro Carolinu

Po letech v Torontu Tomáš Kaberle během uplynulé sezóny přestoupil do Bostonu a vybojoval s Bruins svůj první Stanley Cup v kariéře. Po sezóně pak český hokejový obránce řešil, kam se bude jeho kariéra ubírat nadále. Místo setrvání v týmu posledních šampionů NHL nakonec překvapivě zvolil Carolinu. I na radu svého bratra Františka, který zde prožil úspěšné roky.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Kaberle

Článek

František Kaberle hrál za Carolinu v letech 2005-2009 a před pěti lety dokonce klubu pomohl k vítězství ve Stanley Cupu. Angažmá v týmu Hurricanes proto mohl jen doporučit. "V době, kdy tam hrál, mi připadal ze všech svých štací v NHL nejšťastnější. I to mi usnadnilo rozhodování," říká mladší z hokejových bratří Tomáš.

S Carolinou se dohodl na tříleté smlouvě, během které si vydělá 12,75 miliónu dolarů. Navíc se v klubu potká s trenérem Paulem Mauricem, pod kterým strávil už dvě sezóny v Torontu. "Dobře víme, jak moc to Tomáš umí s pukem. Máme řadu dobrých útočníků a potřebovali jsme obránce, který dokáže efektivně rozehrát," prohlásil Maurice na adresu českého beka.

Kaberle proto věří, že mu bude v Carolině svěřena vůdčí role v defenzivě a při přesilových hrách. I v Bostonu sice patřil k oporám, nicméně více příležitostí dostávali v klíčových momentech osvědčené páry Chára, Seidenberg či Boychuk, Ference.

František Kaberle se Stanleyovým pohárem v dresu Carolinyfoto: PRÁVO/Michaela Říhová

"Udělám všechno pro to, abych se s novými spoluhráči co nejlépe sehrál. Myslím, že Carolina má dobrý a mladý tým, který má šanci dosáhnout něčeho výjimečného. S bratrem jsme mluvili třeba i o fanoušcích klubu, ti patří k nejlepším v lize," řekl Tomáš Kaberle, který obdržel i nabídku na dvouleté pokračování v Bostonu.

"Ta nabídka Bostonu ale byla přece jen trochu jiná než ta od Caroliny. Miloval jsem to tam, spoluhráči byli skvělí. Každý mne perfektně přijal už od prvního dne a konec sezóny pak byl nezapomenutelný. Ale Carolina zkrátka prokázala větší zájem," uzavřel Kaberle.

Reklama