Hlavní obsah

Crosby pomohl dětské nemocnici v rodném Halifaxu

HALIFAX

Na ledě v posledních měsících nemohl Sidney Crosby kvůli zdravotním problémům předvádět své umění, zato na veřejnosti o sobě dal hodně vědět. Třiadvacetiletá hokejová hvězda pomohla svým darem dětské nemocnici v rodném Halifaxu, která díky Crosbymu mohla pacientům předělat pokoje a výrazně jim zpříjemnit prostředí.

Článek

Děti v největší dětské nemocnici v provincii Nové Skotsko mají nově v pokojích kulečník, air hockey, velkoplošnou televizi, videohry či knihovnu. A také podepsaný dres Crosbyho.

"Byl to pro děti nádherný den," prohlásil viceprezident pro rozvoj nadace nemocnice Brad Jacobs poté, co si malí pacienti mohli dvě hodiny s kapitánem Pittsburghu povídat. "Jde nám o to, abychom jim dali šanci nemyslet na důvody, proč jsou u nás, ale aby se cítili dobře a dělali věci, které by normálně dělali doma," dodal Jacobs.

Crosby je největším hokejovým talentem posledních let, nejužitečnějším hráčem NHL se stal už v devatenácti. Od letošního ledna se však zotavuje z otřesu mozku po dvou těžkých nárazech na hlavu za sebou. Dětskou nemocnici v Halifaxu navštívil už před dvěma lety, když pacientům přinesl ukázat Stanley Cup.

Reklama