Hlavní obsah

Hokejista Kane z Chicaga je po operaci zápěstí a o start NHL nepřijde

CHICAGO

Hokejový útočník Patrick Kane z Chicaga má za sebou úspěšnou operaci zápěstí levé ruky, v němž si na konci minulého týdne zlomil během tréninku kost. Rehabilitace dvaadvacetiletého Američana si vyžádá šest až osm týdnů týdnů. Vedení klubu očekává, že jeden z klíčových hráčů Blackhawks nebude chybět na startu přípravného kempu.

Foto: ČTK/AP

Patrick Kane (vpravo) se raduje z loňského zisku Stanley Cupu.

Článek

"Operace dopadla dobře, očekáváme jeho plné zotavení," uvedl na adresu střelce vítězné branky z loňského finále Stanley Cupu týmový lékař Michael Terry v prohlášení. "Patrick brzy začne s upraveným předsezonním tréninkem. Věříme, že naplno se bude moct připravovat za šest až osm týdnů," doplnil Terry.

Jednička draftu z roku 2007 má za sebou čtvrtou sezónu v NHL. V ní si Kane připsal v 73 zápasech stejný počet bodů za 27 gólů a 46 asistencí, což z něho dělalo nejlepšího nahrávače Blackhawks. Druhý byl i v týmové produktivitě.

Celkem má Kane v NHL na kontě ze 317 duelů 303 bodů díky 103 gólům a 200 finálním přihrávkám. V bojích play off přidal ve 45 utkáních 48 bodů za 20 přesných tref a 28 nahrávek.

Přípravné kempy klubů NHL před nadcházející sezónou začínají v září. Chicago zahájí základní část 7. října soubojem proti Dallasu.

Reklama

Související témata: