Hlavní obsah

New York Rangers si při evropském zastavení zahrají i proti Slovanu Bratislava

PRAHA

Nejen fanoušci v České republice letos uvidí na vlastní oči zápas hokejistů New York Rangers, proslulého týmu NHL se dočkají i příznivci v sousedním Slovensku. Vedení klubu oznámilo, že Rangers odehrají jeden ze čtyř přípravných zápasů v Evropě před novým ročníkem NHL i v Bratislavě, a to 2. října proti domácímu Slovanu.

Článek

"HC Slovan Bratislava je poctěn tím, že bude moci přivítat jednu z tradičních organizací NHL ve své aréně na začátku nové sezóny," prohlásil generální manažer slovenského celku Maroš Krajči. "Příští sezóna je pro nás historickým okamžikem, protože slavíme 90. výročí vzniku hokeje v našem městě," dodal.

Pro Slovan to bude druhá zkouška s týmem NHL, před třemi lety se klub rovněž v přípravě utkal s týmem Tampa Bay Lightning před cestou zámořského klubu do Prahy k zahájení nového ročníku NHL. Tehdy se Tampa v Praze utkala ve dvou zápasech právě s NY Rangers.

Letos Rangers odstartují ročník NHL 2011/12 ve švédském Stockholmu 7. října proti Los Angeles Kings a o den později s Anaheim Ducks. Ještě předtím se ale newyorský klub střetne se čtyřmi evropskými kluby.

Nejprve vyzve 29. září v Praze domácí Spartu a o den později hraje ve Stockholmu se švédským celkem Frölunda Indians. Poté si užije jednodenní volno, než se přesune k zápasu s bratislavským Slovanem a hned následující den hrají Rangers ve Švýcarsku s EV Zug.

Reklama