Hlavní obsah

V sedmatřiceti Hamrlíka čeká devatenáctá sezóna v NHL. S Vokounem i Ovečkinem po boku

Čas nezastavíte. Hokejový obránce Roman Hamrlík kraloval draftu NHL před dvaceti lety, byl vybrán jako číslo jedna. Tehdy se psal rok 1992, když si ho vybrala Tampa Bay. Dnes sedmatřicetiletý obránce ale zdaleka nekončí. Doma má dvouletý kontrakt s Washingtonem na sedm miliónů dolarů. V týmu se potká i s brankářem Tomášem Vokounem a útočným esem Alexandrem Ovečkinem.

Foto: Alex Gallardo, ČTK/AP

Radost českých hokejistů ve službách Montrealu. Vlevo autor gólu Tomáš Plekanec, vpravo Roman Hamrlík. Oba si spolu v NHL v nadcházející sezóně nezahrají.

Článek

Hamrlík bude v mužstvu druhý nejstarší, dříve se narodil jen útočník Mike Knuble, tomu je devětatřicet. Český bek se stane nejzkušenějším obráncem v mužstvu, tady má náskok tří let kariéry. „Myslím, že ještě několik let mohu hrát dobrý hokej. Je tu dobrý tým, je to skvělá příležitost dostat se do play-off a vyhrát pohár,“ citoval rodáka ze Zlína Washington Post.

Právě zkušenost je jedním z důvodů, proč Hamrlík skončil ve Washingtonu. On bude klidnit své mladší spoluhráče v zadních řadách. „Když jste mladí, tak stačí hrát, nemyslíte na to a hrajete tvrdě,“ řekl léty ozkoušený Hamrlík, který má za sebou osmnáct sezón v NHL a přes čtrnáct set zápasů. Na nejcennější trofej stále ale nedosáhl - Stanley Cup. Snad vyjde šestá štace v nejslavnější hokejové lize světa.

Vokoun je dobrý chlap 

V jedné šatně se potká i s brankářem Tomášem Vokounem, který zamířil z Floridy stejným směrem. „Je to dobrý chlap, nemá problémy v šatně. On na sobě tvrdě maká, je hezký, že můžu hrát s ním, jistě nám pomůže,“ řekl na Vokounovu adresu Hamrlík, který přišel z Montrealu.

Nadšení nad příchodem českého gólmana neskrýval ani Alexander Ovečkin, jedna z největších star NHL. Ruský forvard se dozvěděl o jeho příchodu, když byl s přáteli v restauraci. Nejdříve nevěřil, myslel, že je o vtip. Když zjistil, že tomu tak není, byl nadšený.

„Je to neuvěřitelné. Měli jsme takovou radost, jako kdyby v restauraci vybouchla bomba. Je těžké hrát proti němu, jsem rád, že je u nás,“ svěřil se Ovečkin.

Reklama

Související témata: