Hlavní obsah

Krejčího se Stanley Cupem vítaly ve Šternberku v dešti tisíce lidí

ŠTERNBERG

Davy fanoušků ve Šternberku vítaly ve čtvrtek hokejového útočníka Bostonu Davida Krejčího, který do svého rodiště přivezl - stejně jako o den dříve Tomáš Kaberle do Kladna - slavný Stanleyův pohár. Oba hokejisté si dnešní návštěvu Moravy náležitě užili.

Foto: Petr Marek, Právo

Na Davida Krejčího a Stanley Cup se ve Šternberku přišlo podívat na dva tisíce lidí.

Článek

Nejproduktivnější hráč letošního play-off NHL nejprve slavil doma s rodinou a několika přáteli. Odpoledne se pak v doprovodu městských strážníků oba přesunuli luxusním BMW i se Stanley Cupem na šternberské hlavní náměstí. Tam se na ně přes vytrvalý déšť přišlo podívat na dva tisíce nadšených lidí.

„Hokej miluji a je pro mě téměř vším. Navíc už léta fandím právě Bostonu a tak jsem si přece nemohl nechat ujít vidět Davida, Tomáše a samozřejmě i Stanley Cup na vlastní oči,“ svěřil se Právu Lubomír Kozelka ze Šumperka.

Ocenění od města

Oba hokejisty ve Šternberku pozdravili i zástupci města, které pro Krejčího připravilo překvapení, když mu udělilo Cenu města Šternberka za mimořádné sportovní úspěchy celosvětového významu. Předána mu ale ve čtvrtek nebyla. Stane se tak až koncem července před jeho návratem do zámoří.

Na Davida Krejčího (vpravo), Tomáše Kaberleho (vlevo) a Stanley Cup se ve Šternberku přišlo podívat na dva tisíce lidí.foto: Právo/Petr Marek

Starosta Šternberka Jaromír Sedlák věří, že čtvrteční akce s Krejčím ve městě nebude poslední. „David je mladý a jistě ho čeká ještě mnoho dalších úspěchů. Věřím, že se s ním tady budeme setkávat třeba i po světových šampionátech a olympiádách,“ prohlásil Sedlák a poté již na pódiu musel přenechat prostor hokejistům.

Ti po krátkém rozhovoru s moderátorem potěšili asi dvacítku fanoušků, kteří se s nimi a Stanley Cupem mohli vyfotit a zhruba po půl hodině začali dychtivým zájemcům poskytovat autogramy. Před sedmou hodinou večer pak odjeli ke Krejčím domů, kde pokračovala privátní oslava.

Trofej pak putovala na Slovensko za Chárou

„S rodinou jsme pozvali nejbližší kamarády a pár známých. Než všechno ale vypukne, rád bych si poháru užil trochu i já sám. To, co se dělo tady na náměstí, je nepopsatelné. To množství lidí, těch deštníků, nádhera,“ řekl Právu Krejčí a dodal, že okolo půlnoci Stanley Cup odjede na Slovensko do Trenčína za kapitánem Bostonu Zdenem Chárou.

Reklama

Související témata: