Hlavní obsah

Chára dal do Stanley Cupu nákyp, pro vyvolené pronajal hrad v Trenčíně

PRAHA

Slavný Stanleyův pohár zažije při letošním putování Evropou i nefalšovanou středověkou atmosféru. V sobotu večer bude totiž vystaven na Trenčínském hradě, který si pro vrchol svých oslav pronajal (!) kapitán posledních vítězů NHL z Bostonu Zdeno Chára. Na neobvyklý slavnostní raut se v sobotu večer dostanou jen pečlivě vybraní a pozvaní hosté.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Zdeno Chára se Stanleyovým pohárem v Bratislavě

Článek

"Neviděl jsem listinu pozvaných, ale myslím že přijde tak kolem stovky lidí," prozradil listu Boston Globe Chárův agent Matt Keator. "Budou to asi hlavně jeho přátelé, rodina, a lidé, kterým chce vyjádřit své díky za podporu v jeho hokejové kariéře," myslí si o hradním večírku pro zvané, který startuje v sobotu od 20 hodin.

Rozsáhlý hrad vznikající už v 10. století se tyčí na strmé vápencové skále nad městem Trenčín a je charakteristickou dominantou Středního Pováží i je slovenskou národní památkou. Kromě zajímavého interiéru včetně expozic Trenčínského muzea nabízí hrad návštěvníkům i úžasný výhled do dalekého okolí.

Trenčínský hrad

Stanleyův pohár dorazil na Slovensko v pátek z oslavy Davida Krejčího ve Šternberku. Chára slavnou trofej nejprve ukáže v Bratislavě, o den později přijde na řadu rodný Trenčín, kam pohár už v minulosti přivezli Tomáš Kopecký a Marián Hossa. Chára jej nejprve přiveze ukázat primátorovi města a na zimní stadion, potom bude následovat akce pro fanoušky na náměstí. Pak přijde na řadu uzavřená společnost na trenčínském hradě.

Na Slovensku už je zvykem, že vítězní hokejisté si přímo ze Stanleyova poháru pochutnají na nějakém jídle. Tomáš Kopecký z něj servíroval držkovou polévku, Marián Hossa bryndzové pirohy. Miroslav Šatan lokše s mákem a Martin Cibák halušky. Chára si hned po obdržení poháru dal do slavné mísy rýžový nákyp.

V neděli už Stanleyův pohár poputuje dále Evropou - měl by zamířit do finské Savonlinny, kde jej očekává brankář Tuukka Rask.

Reklama

Související témata: