Hlavní obsah

Krejčí po oslavách ve Šternberku: Teprve teď mi to všechno začíná docházet

Díky dohodě s Tomášem Kaberlem si i David Krejčí užil Stanley Cup dva dny místo jednoho. Oba letošní čeští vítězové NHL s Bostonem absolvovali všechny akce společně a po Kaberleho Kladensku ve čtvrtek přišel na řadu Krejčího rodný Šternberk.

Foto: Petr Marek, Právo

Na Davida Krejčího a Stanley Cup se ve Šternberku přišlo podívat na dva tisíce lidí.

Článek

Ještě vás z těch všech podpisových akcí nebolí ruka?

Vůbec. Naopak, je to nádherné, tohle člověk mockrát v životě nezažije.

Nakolik jste se na organizaci šternberských oslav podílel?

Se starostou Sedlákem a s mým tátou jsme to dávali dohromady. Chtěli jsme, aby to byla celodenní akce a lidi si to užili.

Jen to počasí dvoudenní pouti Stanley Cupu Českem moc nepřálo…

Bohužel nevyšlo, ale myslím, že na atmosféře se to moc nepodepsalo. Naše radost je pořád stejná.

Ožily ve vás vzpomínky na měsíc starý triumf, když jste pohár opět uviděl?

Určitě, spíš teprve teď mi to všechno dochází. Po zisku Stanley Cupu jsme čtyři pět dnů slavili v kuse, pak jsme jeli domů, já na dovolenou, a teď už jsem se začal pomalu připravovat na novou sezónu. Občas mi samozřejmě ještě někdo blahopřál, ale už to pomalu ustupovalo. Teď jsem to mohl oslavit s nejbližšími, kamarády a fanoušky v rodném městě, to je nádherný.

Na Davida Krejčího (vpravo), Tomáše Kaberleho (vlevo) a Stanley Cup se ve Šternberku přišlo podívat na dva tisíce lidí.foto: Právo/Petr Marek

Kolik přátel jste si pozval na večerní soukromou party?

Asi sto padesát lidí. Stanley Cup máme sice jen do půlnoci, pak si ho chlapi berou, ale my budeme určitě slavit dál (úsměv).

Mrzí vás, že s Tomášem Kaberlem už se v dresu bostonských Medvědů v nové sezóně nepotkáte?

Samozřejmě, že mě to mrzí, Tomáš je výborný kluk i hokejista, je škoda, že tam nebude další Čech. Ale hokej je i byznys a není to poprvé, co mi nějaký kamarád odchází z týmu. Je to někdy smutné, ale tak to prostě je…

Jaký byl váš první návrat do Šternberku po vítězství v NHL?

Bylo toho strašně moc, televize, rozhovory, musel jsem objet rodinu, známé… Ale to jsou ty příjemné věci. Občas náročné, ale příjemné.

V Evropě je i vaše přítelkyně Naomi, co všechno jste jí stihl ukázat?

Hlavně hrady, na Bouzově i u nás ve Šternberku. Starosta mi slíbil udělat nějakou prohlídku příští čtvrtek. Byli jsme i v Chorvatsku na dovolené na osm devět dnů, podívat se ve Vídni, navštívit kamarády ve Šternberku i v Ostravě.

Jak se přítelkyni hrady líbily?

Moc. Nevím, čím to je, ale snad všem Američanům se líbí staré budovy. Ať jsou to zámky, nebo hrady.

Kdy opět vyrazíte do zámoří?

Asi v neděli sedmého srpna, ještě se rozhodnu.

Začnete hned trénovat?

Já do konce srpna nikdy na led nechodím, ještě si v Bostonu užiju dva týdny letní přípravy a hezkého počasí, vyrazím na pláže. Tam je teď třicet stupňů a slunečno… Na konci srpna se pak dáme dohromady s pár hokejisty z Bostonu, co hrají třeba i jinde.

Nevadím vám jít na led až tak pozdě?

Já mám rád osm týdnů přípravy jen na suchu a až pak jít trénovat na led. Zvlášť když jsme letos skončili tak pozdě. To si dám klid od hokeje, jezdím radši na kole, i když spíš v posilovně. Teď jsem si byl vyjet i venku, ale na to moc čas není, snažím se udělat co nejvíc věcí právě v té posilovně.

Reklama

Související témata: