Hlavní obsah

Frolíka na hazard nenalákáte. Nejsem v situaci, abych rozhazoval, říká

S hazardem na něj nechoďte, ten mu moc neříká. Hokejový útočník Michael Frolík z Chicaga se dokáže vsadit, ale jde spíše o zábavu. Třiadvacetiletý kladenský odchovanec vydělané dolary z NHL neprohrává v kasinech ani u pokerových stolů. Když už, tak jde o charitu. Přesně tak tomu bylo v pátek na „PokerStars NHL Charity 2011“ v Praze. „Hrál jsem třeba na počítači, telefonu, ale nic takhle vážného,“ přiznal se Frolík.

Foto: Jan Koller, ČTK

Michael Frolík na mistrovství světa v Bratislavě

Článek

Vy při putování NHL nehrajete se spoluhráči? Kluci hrají v letadle, při cestách. Já se do toho moc nezapojuji, spíše si pustím film. Občas jsem to sice hrál v autobuse, doma, ale jen na telefonu.

Tedy vy a hazard nejdou dohromady? Já tohle moc nemusím. Občas hrajeme s kluky, ale to nejsou žádné sumy, doufám, že se to nějak nezlomí.

Jaromír Jágr třeba navštěvoval kasina, znal tohle prostředí... Jarda byl někde jinde, on vydělával úplně jiné peníze než já teď. Je třeba možné, že čím více jich máte, tak vás to láká. Ale já nejsem v situaci, abych mohl rozhazovat. Třeba někdy (smích).

Co vy a charita? Je to dobrá věc, když se nějaké peníze vydělají a použijí na prospěšnou věc, tak to je super. V létě jsem byl v Uherském Hradišti u Karla Rachůnka, tam jsme dávali peníze na ochrnuté děti. V Americe to je běžné, tohle k tomu prostě tak nějak patří. Rád pomůžu.

Mají sportovci, kteří si vydělají větší peníze, pomáhat a přispívat na charitu? Když sportovci vydělávají nějaké peníze, tak určitě není na škodu pomoci. Neříkám, že každý by musel dávat obrovské částky, ale když se trochu pomůže, tak to je dobře.

Hazard vám moc neříká, ale jinak jste hravý? Jsem velice soutěživý, ale to se týká spíše sportu, když hrajeme třeba s bráchou tenis, fotbal. Snažím se vyhrát, chci pořád vyhrávat. Když jsem byl mladší, tak vyhrával on, teď se to trochu obrací. Občas mám malinko převahu, ale pořád to je asi vyrovnaný.

Už jste někdy podlehl a souhlasil s bláznivou sázkou? O peníze se moc nesázím, když to je v rodině, tak spíš z hecu.

Reklama