Hlavní obsah

Konec lenošení. Ovečkin už začal trénovat, vidí na sobě nedostatky

PRAHA

Konec letního lelkování a užívání si volna. Alexandr Ovečkin začal trénovat dříve, než měl ve zvyku. Důvod je jediný, hvězda Washingtonu a NHL není spokojena se svoji poslední sezónou. Ruský vyhlášený forvard a snajpr se chce vrátit na samé výsluní, na samotný vrchol. „Nechci opakovat špatné období, je třeba něco změnit,“ řekl pro sovsport.ru Ovečkin.

Článek

Většina hráčů NHL by brala jeho statistiky, ale ne Ovečkin. On je zvyklý na jiná čísla v kanadském bodování. Rodák z Moskvy se za poslední čtyři roky v kanadském bodování propadal. Jak v pořadí, tak v získaných bodech.

V uplynulém ročníku získal 85 bodů za 32 gólů a 53 přihrávek. Celkově skončil v bodování po základní části na sedmém místě. V počtu nastřílených gólů byl šestnáctý, první Corey Perry z Anaheimu ho předčil o 18 tref.

V ročníku 2009/2010 přesáhl 100 bodů za 50 gólů a 59 asistencí. V bodování obsadil třetí pozici, ta samá mu patřila i ve střelcích. O tři zásahy ho předčil Sidney Crosby z Pittsburghu.

Vidí nedostatky, učí se z chyb

V ročníku 2008/2009 byl v konečném zúčtování Ovečkin druhý - 56+54. Ve střelcích byl ale první o deset tref před Jeffem Carterem z Philadelphie.

Sezóna 2007/2008. Měsíce, které byly pro ruského snajpra v zámoří nejoslnivější. Vyhrál bodování za skóre 65+47, opanoval i střelce, o třináct gólů překonal Ilju Kovalčuka z Atlanty. V porovnání s touto sezónou nastřílel Ovečkin v posledním ročníku NHL o polovinu méně gólů. Přesně o 33!

Co toto vše říká? Ovečkin šel v číslech za poslední čtyři roky vždy o něco dolů. Proto mění své zvyklosti. Žádný trénink od 1. srpna, ale o deset dní dříve. „Přípravu jsem začal schválně dříve. Vidím nedostatky, učím se ze svých chyb, rozhodl jsem se udělat více a neopakovat špatné období,“ vysvětlil pětadvacetiletý útočník, který má před sebou sedmou sezónu v NHL.

Reklama

Související témata: