Hlavní obsah

Šéf je doma. Jágr trénoval v Kladně, nad reprezentací visí otazník!

Libor KalousSport.cz

Po americké dovolené a mexickém relaxu přichází kladenský tréninkový dril a práce šéfa klubu. Jaromír Jágr se téměř po měsíci vrátil domů. Přiletěl v úterý večer, ve středu už na Kladně nazul brusle. Dopoledne dřina fyzická, poté psychická - řídit klub, který převzal v květnu po svém otci. „Dovolená byla výborná, odpočíval jsem, žádný sport,“ byl devětatřicetiletý útočník spokojený.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr se vrátil z dovolené domů

Článek

V deset dopoledne přijel na kladenský stadión a za pár minut už kroužil po ledě. Celkem zde strávil téměř dvě hodiny, i když čas spravedlivě rozdělil na odpočinek na střídačce a střelbu na branku. „Musím na sobě začít pracovat, měl jsem dva měsíce volna,“ pověděl Jágr, který v září odletí do Ameriky.

Na začátku července se upsal na rok Philadelphii. Po třech letech na Sibiři, kde hrál Kontinentální ligu za Avangard Omsk, se vrací do míst, kde si vydobyl slávu, jméno a renomé. NHL bude opět hrát devátý nejproduktivnější hráč její historie.

„Mám ještě spoustu času, ale dva měsíce jsem nebyl na ledě. V Americe začínají kempy 15. září, do té doby mám šanci se dostat do pořádné formy. Myslím, že dostanu šanci si zahrát, možná větší než v jiných mužstev, nebudu jen takový doplněk,“ pověděl Jágr, který měl nabídku i z Pittsburghu, ale ta nakonec nedopadla. On kývl Philadelphii, rival neuspěl.

„Nepociťoval jsem, že je mezi nimi nějaká zvláštní rivalita, není to jako Sparta a Slavia,“ řekl Jágr, který podepsal roční kontrakt na 3,3 miliónu dolarů. A co očekává od comebacku v NHL?

Skončí Jaromír Jágr opravdu s reprezentací?foto: Reuters/Petr Josek

„Možná budu hrát první lajnu, možná druhou, možná třetí,“ usmál se hráč, který ještě musí ve Philadelphii vyřešit plno věcí. Mezi nimi je i bydlení. „To bude daleko snadnější než v Rusku.“ To je minulostí, realitou je Amerika a Philadelphia a Jágr si vybral klub, kterým má jasný cíl, ten nejvyšší - vyhrát Stanley Cup.

„Jinak bych tam nešel. Před dvěma lety byli ve finále, vždy to byl mančaft s nejvyššími ambicemi. Klub má majitele, který vždy chtěl vyhrávat, sám jsem zvědavý, jak se to bude vyvíjet,“ prozradil Jágr, který v následujících týdnech bude řešit i Kladno.

Klub převzal v květnu po svém otci. Vzal do rukou štafetu, vkročil na cestu, kterou nikdy nešel, započal řídit klub, stal se jeho šéfem. S tím souvisí i finance. A jak sám řekl, vyloučený není vstup Sazky do klubu. "Všechno je otevřené. Máme tady třiatřicet hráčů, čekáme, jak se ukážou,“ dodal Jágr, který v případě postupu v play-off NHL zarmoutí reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika. A ne jen jeho.

„Doufám, že se nám s Philadelphií bude dařit, to by znamenalo, že na mistrovství světa jet nemůžu. Je to hrozně těžký, chci myslet pozitivně, chci přemýšlet, že se nám dařit bude. Tím pádem s reprezentací asi končím. Jedině, až se vrátím do Česka, ale to na to mít už asi nebudu,“ dodal.

Reklama

Související témata: