Hlavní obsah

NHL podle médií jedná o zahájení sezony nejdříve v polovině ledna

New York/Praha

Zahájení nové sezony NHL se možná kvůli pandemii koronaviru odloží až na polovinu ledna. O tomto termínu a následné základní části zkrácené na 56 zápasů z obvyklých 82 nyní podle zámořských médií diskutují zástupci hokejové ligy a hráčské asociace NHLPA.

Foto: Sport.cz

Kdy se znovu rozběhne NHL?

Článek

Datum 1. ledna, které bylo původně pro obě strany cílem pro start sezony, je už nyní nereálné, protože týmy budou potřebovat čas pro zahájení tréninkových kempů a přípravné zápasy. Podle TSN je pravděpodobné zahájení nejdříve 15. nebo 16. ledna s vyvrcholením finálovou sérií Stanleyova poháru začátkem července.

Jednou z diskutovaných variant je i sezona zkrácená až na 52 zápasů, podle serveru The Athletic by ale kluby i hráči dali přednost 56 utkáním. Přípravné kempy všech 31 týmů by měly otevřít na začátku nového roku, zhruba 2. ledna.

Komisionář NHL Gary Bettman v minulosti prozradil, že pro nadcházející sezonu je ve hře i varianta zápasů v krátkodobých "bublinách", které by posloužily jako základny pro více utkání a mužstva by se v nich prostřídala. Inspirací pro ně byla improvizovaná dohrávka minulého ročníku, která se uskutečnila v uzavřených centrech v Torontu a Edmontonu.

Reklama